вторник, 31 август 2010 г.

Разбиха колата на шефа на ветеринарите

С тази новина днес преживят медийните агенции, телевизии, вестници и с това се занимава цял ден (и цяла нощ от снощи) правителството на бате Бойко.

В понеделник вечерта около 21:30 шефът на ветеринарите Войнов паркирал срещу заведение, но по-късно установил, че колата му е разбита. Всъщност "разбита" е доста преекспонирано твърдение. Счупен му е задния прозорец. Защото в колата си е оставил чантата като последната перхидролена мацка. И вместо да се примири с обикновеното застрахователно събитие, което се случва ежедневно на стотици български граждани, той се обажда на министър Найденов, който пък информира вътрешния министър Цветанов. Найденов веднага пристига на мястото на инцидента, правейки се на полицай, дознател, прокурор и дори криминален репортер.

Всъщност счупеното стъкло е съмнително удобен повод в точното време и на точния човек, да се лансира версия, че видите ли "разбитата кола" е дело на лошите чичковци, внасящи "дупета". Естествено веднага е разпоредена проверка от министър-председателя, а случаят е изключително удобен за да заеме централно място в сутрешните блокове. Най-доволни ще останат двамата състуденти от Стара Загора - Найденов и Войнов, които се изкарват жертва на сплашвания и на отмъщение от лошите, автоматично приемайки ролята на добрите.

В идеален манипулативен стил е поднесена информация, че Найденов не е "сплашван", защото се движи с кола на НСС. демек ако не беше с кола на НСС видите ли щеше не само да бъде сплашен ами и нещо по-сероиозно. Някакъв пък д-р Кулински от подчинените на Войнов до такава степен се паникьосал, че бил готов да се премести с жена си и семейството си... ъъъ в Министерски съвет най-вероятно. Това веднага навява асоциации, че видите ли е започната някаква война от "дупетата" срещу правителството и официалната власт.

Абстрахирайки се от фактите, да вземем да попитаме:
1. Как така Войнов с една заплата кара луксозен джип Toyota RAV4 ?
2. Гузни ли са нещо, че едно счупено стъкло ги изкара от равновесие и ги гледахме пребледнели и посърнали пред камерите?
3. Кой идиот си оставя чантата в колата ?
4. При всяко разбито стъкло ли да алармираме Найденов, Цветанов и Борисов? А за домовите кражби директно в Брюксел ли да звъним?
5. Не прилича ли и този сценарий на "готвения атентат" срещу премиера Борисов, за който се пораздуха в медиите и после всички дружно млъкнаха? Информацията за него се появи точно в момент, в който се търсеше поредната обществена подкрепа на яловите действия на правителството...
6. Не е ли крайно време да се смени екипа сценаристи, които явно сериозно подценяват податливостта към манипулативно поднесена информация и интелектуалните възможности на българите?

Няма коментари: