понеделник, 30 август 2010 г.

От пресата

Болница маха шеф заради обида към МЗ

Директорът на спешното отделение в болница "Царица Йоанна" Владимир Атанасов е освободен от поста си за обида към здравното министерство, потвърди вчера шефът на лечебницата Бойко Коруков, цитиран от Медиапул. Преди дни в коментар пред бТВ за орязаните пари на болниците за спешна помощ Атанасов заяви: "Олигофрените от МЗ да се запознаят с наредба номер 25 от 4 ноември 1999 г."

По логиката на Божидар Димитров, думите на лекаря не са обида, а се основават на негови професионални наблюдения и може би той разпознава някои характерни симптоми, които го насочват към предполагаемата диагноза за олигофрения. Макар че за министърката много хора казаха същото и без професионални наблюдения.

Шкумбата тръгва на курс за консули

Димитър Туджаров-Шкумбата усилено се подготвя за дипломатическа служба и в началото на септември се очаква да посети курса за консули, организиран от Дипломатическия институт в МВнР
Явно това е новата политика. Първо се назначава нашия човек, а после се обучава.

Държавата въведе полузабрана за изрезките от салами

Дни след шумната акция "Дупетата", при която бяха задържани 194 тона изрезки от салам, предимно с изтекъл срок на годност, държавата обяви вчера, че спира вноса на изрезки от салами, ако те са събрани от различни предприятия. За целта вчера шефът на ветеринарната служба Йордан Войнов издаде заповед, която не бе публикувана вчера.

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Дет се вика "уйдисаха си на хатъра". А борецът за качествени храни, който внесе 20 годишното канцерогенно ирландско месо, сега е доволен, че разчисти пазара за саламите на "Тандем".

Кабинетът спешно търси пари за писта за Формула 1

В рамките на четири месеца правителството прави втори опит да привлече арабски инвестиции за построяването на писта за Формула 1 край София. След неясната съдба на одобрения в края на април проект за меморандум с Катар сега надеждите за изграждане на съоръжението се възлагат на съвместна компания между държавни фирми от България и Абу Даби.

Всичката Мара втасала, защото решихме всички проблеми и защото запушихме всички дупки по пътищата, та сега остана и ресурс за писта. Ей на това му се вика пир по време на чума!

Няма коментари: