вторник, 10 август 2010 г.

Ново цвък

По повод смекчаването от съда на мерките за неотклонение на задържани при последните полицейски операции с аргумента, че липсват достатъчно доказателства за вината им, главният секретар на МВР посочва, че една добре структурирана престъпна група не би оставила видими материални следи. "Говорим за това, че нямало ДНК или нямало пръстови отпечатъци по гилзите. Не можем да очакваме от един поръчков убиец да остави биологичен материал", е казал Георгиев.


И ако няма следи - доказателства, вие на какво основание твърдите, че точно те са извършителите? Разчитате на вашият полицейски нюх или може би на нечий гадателски сън? Смей се, ще кажат някои, подигравай се, не знаеш ти какво могат родните милиции... Знам ли сигурно старите, опитните и висшите полицаи усещат кой и за какво е виновен, също както старите хора могат да усещат кога ще вали. Предполагам по-силните от Родните джедаи в МВР, умеят и да казват престъпления, които виновният е извършил в предишни животи. Наистина рядко срещано умение, но не толкова колкото и това да виждат не само в криминалното минало на предишните животи, но и в бъдещето. Гледайки сутрешните блокове по телевизиите, най-надарените с Висши Джедайски Способности (ВДС) са Борисов и Цветанов. Сега към тях се е присъединил и Георгиев. Предполагам за тези способности ще разберем официално веднага щом се приемат промени в Наказателния кодекс, позволяващи да те осъдят в 15 дневен срок само на основа показания от анонимен свидетел с джедайски способности и СРС...
Само дайте шанс на джедаите - ние ще ви оправим, хубаво ще ви оправим. Който твърди друго несъмнено е престъпник, и само да приемем промените, веднага ще му измис... разберем за какво.

Няма коментари: