сряда, 4 август 2010 г.

Врагове на държавата

Снощи премиерът на България Борисов обяви Висшия съдебен съвет и съда като цяло за врагове на държавата, но не държавата България, а тази държава, която иска Бойко Борисов. Държава, в която всичко да е под контрола на Бойко, всичко да става така, както му скимне на Бойко.

И за да реализира тази си своя фикс идея, Бойко Борисов е готов да разруши държавата България, като изопачава факти, лъже и манипулира информацията, не без усърдието на вярното си куче, учителя по физическо и набеден за вътрешен министър, Цветанов.

Като начало и двамата излъгаха като дърти цигани, долнопробно по селяндурски, че видите ли Европейската комисия в доклада си настоявала в България да се създадат „специализираните“ Бойкови съдилища. Да, ама не. Оказа се, че в препоръките си ЕК изобщо не настоява за подобно нещо. Или преводачите на Бойко са калпави или просто на Бойко му се иска да пише така в доклада и по тази причина решава да излъже, заедно с Цецко, целокупния български народ.

Още преди месеци акциите със звучни имена започнаха да гърмят една след друга и заловените да бъдат освобождавани поради липса на доказателства. И вместо да видят истинските проблеми, а именно пословичната некъдърност в редиците на полицията и следствието, Борисов и Цветанов решиха да продължат с некъдърно режисираните и гръмко рекламирани акции, да фабрикуват обвинения, разчитайки, че съда ще играе по свирката им и без да мисли ще приеме некадърно събрани или измислени доказателства. Да, ама отново не. Съдът български отказа безропотно по свирката на Борисов и естествено се превърна във враг на държавата Бойкова. Не на България, а точно и именно на държавата Бойкова.

Проблемът на Борисов, Цветанов и цялата пасмина около тях, нарекли се гръмко Граждани за Европейско Развитие на България, е тоталния провал им провал в икономическата и финансовата политика, която водят и която води България към тотален колапс и срив. Един провал, породен изцяло от всеобхватната и невиждана по мащаби досега некомпетентност на властимащите.

Полицейските акции с гръмки имена и надеждата, че съдебната система ще се поддаде на натиска на Борисов и ще започне да отсъжда така, както той иска бяха надеждата да се осигури прикритието на тази тотална некъдърност и последвалия я провал във всички сфери – икономика, финанси, социална политика, здравеопазване, наука и образование.

Между другото, като имали толкова много доказателства за „Килърите“ и техните престъпление, не мога да се стърпя и да попитам що така взели, че пак объркали адреса при ареста на сумиста Петър Стоянов. Уж полицаите са си свършили перфектно работата, следователите тоже, а пък на – отново гаф. Явно проблемът не се нарича съдебна система, а тотална полицейска некъдърност, благодарение на министъра на вътрешните работи Цветанов и неговия шеф Борисов.

Така, че уважеми премиер Борисов, съдът не е враг на държавата и не той е виновен за тоталния провал на воденото от Вас правителство. Толкова много некъдърност, събрана на едно място не е виждана досега в най-новата история на страната.

Има една много точна поговорка „На калпав к_р космите му пречат“, която идеално пасва на ситуацията.

Всъщност съдът е виновен, че някакви идиоти в МВР са съчинили някаква история, а някакви идиоти от прокуратурата са плеснали историйката в съдебната зала и са рекли: "Те тези са убийците на Юр. Галев"!

Най-абсурдното е, че нито МВР, нито прокуратурата, са наясно кой е извършителят на убийството на Галев, къде е оръжието на престъплението, какви са мотивите, но са сигурни в поръчителството извършено от некакъв от Самоков, който пък се бил познавал с мъртвеца Бай Миле. Сигурни са, че някакъв сумист е спретнал цялата организация, а някакъв притежаващ калашник е по необходимост доставчика на оръжието. Ама че калшника е друг... Бе карай бе. Все е АК 7.62.

В досъдебното производство, органите му си позволяват да възложат "експертиза" на подчинено на МВР звено, която гласи: „ Да...

Прочитане на целия коментар
се извърши психологично изследване на лицето Г.П.П., при което да се установи съпричастността му към извършено престъпление по досъдебно производство № 429/10 г.”

Ако аз си вадех хляба в Института по психология на МВР и ме даряха с така формулирана задача, щях да "докажа" даже и съпричастността на лицето към опита за убийство на папата.

Няма коментари: