сряда, 2 януари 2013 г.

Колорадски калинки

По традиция речта на президента в края на всяка отминаваща година се излъчва минути преди полунощ на 31 декември по БНТ. В първата си подобна изява от началото на мандата Росен Плевнелиев изненада зрителите с нетрадиционния формат на обръщението си, което беше заснето в библиотеката на Софийския университет, а до образа на президента се сменяха различни кадри от значими събития на 2012 г.

В обръщението си към нацията Плевнелиев говори и за неповторимата природа на България, но точно този момент беше илюстриран от кадъра с американския пейзаж. Тъкмо това предизвика негативни коментари във "Фейсбук".

По-късно през деня БНТ разпространи съобщение, в което се посочва, че въпросната снимка на планински пейзаж е свалена от официалния сайт на "Балкантурист", където е била представена като реклама на български ски курорт.

В действителност въпросните върхове са не просто в Северна Америка, но и са едва на 20 км от Аспен, може би най-прочутият ски курорт на САЩ, и са популярна туристическа атракция.

Аз не знам защо:
1. Президента не беше сниман до символите на държавността - държавен герб и знаме?
2. Защо беше наврян в някаква псевдо-интелигентска черна дупка?
3. Защо в клипа се редуваха някакви странични кадри - още повече крадени снимки от Колорадо?
4. Защо не бе пуснат националния ни химн!?
Някак несериозно беше за новогодишно обръщение. И без да съм фен на Първанов - последният тотално превъзхожда ухилената марионетка по маниери, външен вид и сериозност.

Явно в президентството лети цяло ято калинки или колорадски бръмбари, за да може да насътворят това жалко подобие на новогодишна реч, реализирано несръчно с PowerPoint, като дори един второкласник ще го направи по-добре. Семпло, та чак идиотско!

И ако калинките не могат да ес справят с един елементарен клип без да допуснат гафове, то как да очакваме, че ще управляват процесите в една държава!?

И каква ирония: докато Ц. Ц. и Цв. Цв. защитават лично интересите на Юлен в Банско, Плевнелиев чете НГ реч на фона на изгледи от курорт в САЩ!

Няма коментари: