вторник, 29 май 2012 г.

С чужда пита...

 Цветанов се изфука, че „хванали” „кокаинови крале”, но се оказа, че не МВР-то ги е хванало, а чуждите служби. Цветан Цветанов не пропусна да ни обади нещо по любимата си тема с „оперативната информация” като посочи, че Брендо се бил канел да “обезпечи финансово” и полицаи, за да бъдат верни играчи: “Имахме само оперативна информация, без да знаем конкретните лица”. Иначе МВР се закачи за международна операция, хвалейки че била арестувала 15 арестувани българи в акция “Кокаинови крале”.
Само дето тия българи изобщо не ги е арестувало МВР-то на Цветанов.
„Сред тях има криминалнопроявени и некриминалнопроявени”, каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Дори и в края на мандата, физкултурника не можа да вдене, че или някой е "осъждан" или е "неосъждан".
В крайна сметка Цецо се присламчи покрай успеха на ЕВРОПОЛ и италианската полиция. Че няма как - идва доклада. А до тогава - медийните успехи на родната полиция трябва да са на ниво.
Не е ли леко странен е начинът, по който полицията информира за Брендо? Не става ясно дали той е внасял кока и за българския пазар или само за италианския. Моето подозрение е, че е внасял и за БГ, но не е издиран за това, търсят го италианците заради техния пазар. Не е ясно и кои са другите 15 задържани. Съобщават ни се някакви цифри масовки, 15 били българите, кои са, откъде са? Изобщо ако в Италия и Швейцария не ставаха някакви размествания Бг полицията щеше ли да наруши собствения си и на Брендо рахат? Меко казано непълна и противоречива е информацията. А не всичко все пак е оперативна информция.... А какво стана с обжалването на задържането на Брендо, нали беше задържан не по реда на НПК, а по оперативна информация и се очакваше да го пуснат?
Ченгета и магистрати снасяли информация на Брендо, ама Цветанов не им знаел имената. Вместо да се отчете с арести на фуражки и прокурори и да вкара изродите в системата на топло, вифаджията предава Брендо на Италия, като още едно доказателство за пълната импотентност на местните запартъци. Има ли друга страна, която да предава свой гражданин на друга държава при положение, че същият гражданин е по средата на дело за ОПГ за пране на пари? Това означава пряко, че извършеното в България престъпление няма никакво значение и може да бъде пренебрегнато. Ми да си предадем целия държавен суверенитет на произволна държава в Европа и да се свършат тия мъки най-после. Клоуни!

Няма коментари: