четвъртък, 17 май 2012 г.

Бип бип, Цецо


Сливенската окръжна прокуратура е образувала четири досъдебни производства срещу неизвестен извършител. Те са за купуване на гласове, данъчни престъпления и престъпления срещу финансовата и кредитна система на България.

Повод за реакцията на прокуратурата е запис на разговор, проведен преди последните местни избори през 2011 г.. Той се появи най-напред на сайта "Седмицата. Сливен", а част от разговорите бяха публикувани и във вестник "Преса" днес. Записани са Мартин Славов, председател на общинската организация на БСП и бивш кандидат за кмет от БСП на изборите от 2007 г., когато губи от Йордан Лечков, и Галин Кънчев, бизнесмен и настоящ общински съветник, а на последните избори неуспял кандидат-кмет, издигнат от коалиция.

Целта е Мартин Славов да бъде убеден да се откаже от кметската надпревара през есента на 2011 г. от името на БСП, за да може Галин Кънчев да бъде издигнат от името на партията. Славов си обявява цената - 100 000 лева. След което започва обсъждане откъде ще бъдат взети парите, кой и как ще бъде уговарян в партийната организация на БСП в града.

Странна е светкавичната реакция на прокуратурата и на Цецо, при условие, че миналата година депутати от ГЕРБ носеха чували с бюлетини, областния н аПлонвдив обясняваше (документирано) как ес правят невалидни бюлетини, а що се отнася за записите за Мишо Бирата - там нещата странно се замазаха и се замълча.

Цецо, не така с различен аршин!

Всъщност ако записът е автентичен и наистина е имало сделка, значи в БСП (поне в Сливен) нещата стават наистина демократично. Определеният със схема кандидат не се е класирал изобщо. Кандидат е бил избраният от членовете, не от парите.

Няма коментари: