петък, 29 февруари 2008 г.

Живи изгоряха осем българи

Няколко факта, които са публична тайна::

1. Почти всички прозорци в спалните вагони не се отварят. Нарочно са "законтрени", за да се пестят скъпоценни въглища, щот недобросъвестни граждани може да отворят и да проветрят.

2. Редовно въглищата стоят разсипание в коридора. Само да ви напомня, че въглищата горят много по-бързо от керосина, а Брус Уилис взриви самолет само по течащия от него керосин.

3. Отворена е само едната врата на вагона, другата е законтрена яко, често с вериги.

Та какво можеш да направиш, ако се събудиш обвит в отровен дим в тази ситуация? Дори аз сега, седейки удобно пред компютъра и имайки се за находчив не мога да измисля.
-Да отвориш/счупиш прозереца и да избягаш? Не става! Много са здрави! Смятам се за корав, ама едва ли ще успея дори и без дим/пушек и паника наоколо.
- Да тръгнеш да излизаш по коридора? Добре, но кушетите са винаги пълни, просто няма място за всички! А и как ще тръгнеш в правилната посока? Сбъркаш ли, тръгваш към заключената врата. Нея и бат Арни не може да я изкърти!
И какво излиза, ако пожарът започне в купе номер 2, а ти си в купе номер 5, СИ ОБРЕЧЕН! Пътя назад е задънен, напред не може щото вагона там гори. Стоиш си и чакаш бавно да изгориш. За твое щастие ще умреш от задушаване, защото дори не може да си отвориш прозореца!
Тука вече няма "случайности на природата". Всички тия фактори, които изброих, НЕ СА СЛУЧАЙНИ ! Т.е някой умишлено или поради немърливост предизвикал смъртта на тези хора!
Не знам колко некадърен прокурор трябва да си, за да не успееш да направиш убедителен обвинителен акт за виновните! И не знам какъв съдия трябва да си, за да се оправдаеш със запетайки.

Няма коментари: