четвъртък, 14 февруари 2008 г.

МВР отчете рекордна антипиратска операция

За първи път антимафиотите атакуват доставчик на телевизионни и радиопрограми в интернет
С рекордна по мащабите си акция срещу пиратството в интернет се похвалиха вчера от МВР. В Добрич са обискирани офиси на местния интернет доставчик "Бергон" ЕООД. Операцията в сряда е била ръководена лично от шефа на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев. Нахлулите в офиса полицаи са били маскирани. Екшънът се е разиграл посред бял ден в хотел "България" насред Добрич. Конфискувани са 12 сървъра с 25 терабайта музика, филми и софтуер, които според полицаите се разпространявали нелегално от доставчика.

Не стана ясно кога Явор Колев успя да прегледа 25 терабайта филми, да изготви преписката, да я внесе в съда и съда да се произнесе, че се касае за квалифицирани нелегално съдържание !?
Той дори не осъзнава, че действията, които върши са самоуправство, което е престъпление и е наказуемо по НК.
Нещата, обаче са ясни. Отново злоупотреба (вероятно не даром) със служебното положение в полза на конкретни частни търговски интереси - сигналът е дошъл от кабелните оператори, които загубили голяма част от клиентите си заради интернет услугите на обискираната фирма.

Да бяха положили и малка част от тези усилия и напъни да установят огромните кражби от държавата и еврофондовете, е да ама не. А така е по лесно, месния кабелен феодал ще се обади, че му бъркат бизнеса, който не се знае и той колко е напълно законен и хоп "смелите" родни полицаи се хвърлят в люта битка в случая с лошите интернет доставчици.Остава някой да бъде награден и да си закачат по някой медал.

Такова лицемерие, такава пародия на законност и правосъдие, такъв фарс надали има някъде другаде по света.
Целият иначе търпелив и толерантен до оглупяване ЕС ни крещи в лицето, че трябва да се справим с корупцията и с истинската, организираната престъпност, a те не се спряха зорлем да правят обикновенните хора "престъпници".

Това ми е коментара за всички поръчкови акции като тази! Никой не се заблуждава чии интереси защитават те!

Няма коментари: