събота, 16 февруари 2008 г.

Българските медици... ай сиктир бе!

Българските медици в Либия бяха брутално третирани и те трябва да получат обезщетение за начина, по който са третирани през тези девет години.

Това каза Томас Хамарберг- комисар по правата на човека на Съвета на Европа, съобщава Дарик радио.

Освен всичките си предимства, българина има и една друга великолепна черта. Тя най-добре се характеризира с поговорката: "Подай му пръст, за да ти отхапе ръката". Хайде сега тези който преди време толкова си ги искаха, да си им плащат масрафите. И все още не съм убеден, че са невинни. За мен са едни небрежни мърлячи, които наистина имат вина (не умишлена, но от немарливост) за заразяването и трябваше да си седят в Либия. Оставям настрана всеизвестният факт, че освен варенето на ракия, бяха и проститутки между другото.

За какво да ги компенсират? Решението на съда не е оборено и те де юре са виновни. Трябва да са благодарни, че България се нагърби да ги освободи, погазвайки международното право.

Защо никой не говори за шофьорите на тирове, които бяха заложници и обезглавени? Какво направи държавата за тях? Даде ли пари и апартаменти на семействата, обезщети ли ги с нещо? Или пък за войничетата изпратени от нашата държава, които ги върнаха в ковчези? Какво направиха за техните семейства? С какво ги обезщетиха и какво им дадоха??? И още много други... А тези медици се прибраха живи и здрави и дори не сме сигурни колко са невинни...

Няма коментари: