вторник, 19 юли 2011 г.

Поредните взривове

Кой има полза от днешните взривове? В телефонно интервю тази сутрин за ТВ7 премиерът Бойко Борисов намекна, че зад взривовете може да стоят хора от двете партии. "За да се шуми около тези партии, те правят интриги, правят си взривчета, докато ние откриваме магистрали", коментира той. Така не бива да говори никой уважаващ поне себе си държавник, а още по-малко един премиер.
Но точно ГЕРБ има най-голяма полза от този взрив. Понеже пред света повече от това не могат да се осерат, кой знае какви негативи в международен план няма да има.
А във вътрешен - на принципа "Кому е изгодно" ще внушат, че това е работа на враговете на правителството, които искат да компрометират неговата неуморна борба с организираната престъпност.
Ще има внушения и от сорта: "Ако имаше повече осъдени, сега нямаше свободно да се разхождат и да слагат взривове" , така че и съдебната система ще го отнесе.
Само не разбрах едно - кой трябва да търси извършителите и поръчителите ? И да събере доказателствата ?
Или ще се обяснява типично по герберски, че взривовете са нещо нормално в една демократична държава, че парковете са опасно място и че когато видите добре облечени бизнесмени да влизат в заведение, най-здравословно е да напуснете заведението веднага ?

Няма коментари: