четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Президентът пита

1. Кои политици са имали бизнес отношения с Алексей Петров и кои са техните фирми?

2. Кой, по чие предложение, с какви мотиви и кога привлече Алексей Петров в службите? Кой и защо го назначи в ДАНС? С какви функции и задачи той е бил натоварен?

3. Столичната община имала ли е бизнес отношения със застрахователната компания „Лев Инс" във времето, когато сегашният премиер беше кмет на София, а министър Цветанов - негов заместник по сигурността?

4. Алексей Петров или негови фирми финансирали ли са предизборни кампании на ГЕРБ или на някой от нейните лидери?

5. Президентът настоява да се огласят имената на всички политици, които са водили телефонни разговори с Алексей Петров.

Припомням, вътрешният министър Цветан Цветанов заяви по-рано, че е жалко, че журналисти с опит, не са разбрали досега, че Първанов е политически гръб на Алексей Петров. По думите му Първанов лично е поемал ангажименти по отношението разпределяне на таксиметровите фирми.

Не съм фен на Първанов, но в случая показва, че е класи над Цецо. Забива точно в сърцето най-тежките въпроси - имотите, финансирането от Петров на ГЕРБ с личния подпис на Цецо.
А Цецо отговаря по цецовки - с общи фрази и обвинения, без никакви доказателства, точно както и "дава на съд" организираната престъпност. А можеше да излезе от ситуацията като си признае чистосърдечно, а не да измисля как извършвал консултантски услуги или му падали пари от небето. Защото това е психологията на дребния човек - паднали му едни пари и като не видял тръгнал да си разширява селската къща и да си накупува апартаменти.

Няма коментари: