петък, 22 октомври 2010 г.

Дочуто

Цветан Цветанов е давал консултации по синхронизиране на европейското и българското закотодателство. Не е ясно как учител по физкултура може да дава такива консултации, както и не е ясно като какъв ги е давал - нито е бил в правителството, нито е представлявал България. Бил е лидер на ГЕРБ по това време... А Доган го съдят, защото бил давал консултации по енергийни проекти. Открийте разликите ;)
Късно днес Цветанов уточни пред журналисти, че е давал консултации за криминогенната обстановка. Той посочи това по повод доходите си от консултантски услуги.
Относно консултациите си за синхронизиране на българското и европейското законодателство, Цветанов заяви, че е изготвил доклад за това какви са условията за чужди граждани в България и какво се предвижда в закона за техния престой в страната. Цветанов не посочи кой му е платил за тези услуги. Министърът не коментира и 50-те хиляди лева, които е декларирал като получени от стопанска дейност, тъй като въпросът е фирмена тайна.

И с горните си обяснения се оплете като пате в калчища, тъй като от в биографията му можем да научим, че е бил единствено кадровик в МВР, нито оперативен служител, нито служител в "Миграция".

Мирослав Найденов най-вероятно трябва да се навре в някоя по-дълбока дупка, защото по примера на съекипника си започна да слага тигана, докато рибата е във водата. Първите проби за наличие на соя в продукти "Стара планина" на компаниите "Кен", "Сами- М", "Лалов и Вачев" и "Унимес" са отрицателни, съобщиха от фирмите и асоциацията на месопреработвателите. Te са изследвани в лаборатория в Хамбург за сметка на самите компании.
Пробите са от същите партиди, в които са били уличените от националната ветеринаромедицинска служба продукти. По време на взимането им са присъствали инспектори от ДВСК и нотариус. Някои от дружествата бяха поканили и журналисти. В момента освен в лабораторията, контролни проби има и във всяко от дружествата, ДВСК и асоциацията на месопреработвателите.

От земеделското министерство съобщиха, че все още изчакват и резултатите от пробите, изпратени от държавния контрол също в Германия, но в друга лаборатория. По тяхна информация те ще бъдат готови в понеделник.

Иначе казано, когато професионализмът клони към нула, а некомпетентността към безкрайност, и всичко е за пиар и смърдящ на корупция лобизъм, крайния резултат е неминуем гаф.

Няма коментари: