понеделник, 18 октомври 2010 г.

Оттук, оттам

ВАС оправда Доган за конфликт на интереси


И се почна един вой до небесата от решението на съда. Което обачи си е с писмени мотиви и съвсем на място. Трябва да се види кой кретен точно е завел делото по закон, който не е бил в сила към момента. И не е ли малоумие, да се водиш по акъла на ВИФ-аджия без грам правна култура, за да се излагаш като краставичар. А колко просто и логично щеше да бъде, ако депутатите бяха записали в Закона, че "депутатите НЯМАТ право да извършват друга ВЪЗМЕЗДНА дейност, освен депутатстването!"! Но нали е по-лесно да ревеш срещу съда?!

Всичко около апартаментите на Цветанов е законно

Дали? Вярно - декларирал ги бил, нищо че на нулеви ставки. Нищо, че с една чиновническа заплата е спестил сума и пари. Странно как е преживявал милия с толкова големи заеми и заплата от МВР? Ами по времето, когато се е водил безработен, как си е изплащал заема? И коя ли е банката, която на безработен дава заем от над 100 000 лв? И защо ли, милия, тегли кредит за апартамент, като има същата сума по сметка? Все въпроси, на които борецът за чест и правда, рицар на честността, не пожела да отговори. А колкото до твърденията му, че консултирал чужденци по българското законодателство, много ми чудно при толкова юристи, кой би наел учител по физкултура да го консултира по правни въпроси?! Още повече, че от изказванията и действията на Цветанов никак не проличава да има дори елементарна правна основа. Да не говоим за наглите лъжи... 30 години щял да изплаща кредит - правилата на банките са - годините на които си в моменто на теглене на кредита плюс срока на погасяване не трябва да надвишават пенсионната възраст, демек той е теглил кредита на 43 години плюс неговите 30 стават 73 , а допустимото е 63. Ама че банка, а?

Конфискация до доказване на противното

Нов бисер родиха депутатите. Имущество да се конфискува само на база повдигнато обвинение. Интересно какво ли ще стане, ако съдът отсъди, че не е извършено престъпление и оправдае обвиняемия?
Няма как да не бъдат поставени и няколко елементарни въпроса:
- Защо, ако съдът е толкова прогнил от корупция, му се дава толкова голяма нова власт да преразпредели незаконното богатство на 20-годишния преход?
-Ако пък не е съвсем така и авторите на проекта са се подсигурили със строги регламент и условия, от който магистратите няма да имат право да излизат, къде са тогава гаранциите за човешките права, с които беше убедена Венецианската комисия?
BTW Сега очакваме принципност - нека Кушлев отнеме имотите на Цветанов до доказване средствата за произхода им. Тогава ще говорим за морал и законност.

Няма коментари: