сряда, 20 февруари 2013 г.

Борисов заяви, че подава оставка

Борисов подаде оставка.
Въпреки заканите от вчера, че остава до последно.


 
След снощния погром. "За броени секунди жандармерията успя да окървави протеста на Орлов мост и да остави на земята десетки хора в кръв. Жандармеристите привидно отстъпваха пред протестиращите, но и в един момент изскочиха от всякъде полицаи и ги помляха. На земята останаха счупени полицейски палки в глави на хора, включително и на млади момичета. След това нито един полицай не си направи труда да извика линейки за ранените", съобщи тогава БГНЕС.

Водещи коментатори (не говорим за проправителствени медии) отбелязаха, че всъщност аитката от няколко младежи е била допусната и оставена на спокойствие да хвърля камъни, боя и бомбички по полицаите. Едва след като са се изтеглили, полицията тръгва да бие. Дори се появи очевидец, който заяви, че агитката е била командвана от полицейски офицер, който е съгласувал действията по вариантите.

Днес Борисов обаче си подаде оставката и изненада министрите и парламентарната си група. Изненада и Дянков, който веднага се яви и каза, че ще работи през следващия мандат. Борисов му отряза квитанциите и каза, че Дянков няма да е в следващо правителство на ГЕРБ. Ако го има. И ако е на ГЕРБ. Дали беше изненадваща? Едва ли. Само 20 часа по-рано Борисов заяви: "На нас ни е най-изгодно да подадем оставка сега, но последиците ще бъдат катастрофални."

Същевременно събрани с автобуси, смс-и и електронни писма чиновници "спонтанно" се събраха пред Парламента и направиха митинг, на който се обясниха в любов на Борисов. Цветанов излезе пред тях и заяви, че "На изборите ще ги смачкаме".
Искам да попитам Цветанов, защо снощи полицията не допускаше към сградата на НС протестиращите и окървави протеста, а днес допуска незаявен герберски протест пред вратите на Народното Събрание?
Да не говорин,че Цветанов го обърна на прдизборен митинг и обяви курс към нов мандат на ГЕРБ и преизбиране на Бойко Борисов.
Защо за тях няма ограждения и полиция, която да ли изтласка?

Нема по уплашени от случващото се от партизаните и лелите на ГЕРБ на средно и ниско равнище. Предвид факта, че 80% от тях са с ВишУто на Калина Илиева, с квалификация на сервитьорки и бръснарки, сега треска я тресе цялата тази гмеч. Жалят за топлите, добре платени местенца, на които ги уредиха чичо, леля, лелинчо, чинка и очинайка! Трогват ме до сълзи с откровената си неадекватност тези хорица, живяли в заблуда за заобикщалящата ги реалност през последните 4 години...

Борисов пък, верен на стила си, днес е заявил пред министерския съвет: "Щях да вдигна днес заплатите и пенсиите с 50%, но трябваше да подам оставка"... Абе боце, къде проспа четири години, та сега хукна да оправяш всичко? Ние, за разлика от теб, помним с какви ангажименти дойде. Да промениш модела, да осъдиш виновните, да разбиеш монополите. Ти направи точно обратното. съсипа дребния бизнес, окрупни монополите, замрази доходите, изпапа фискалния резерв и все някой друг ти беше виновен!

Появиха се данни, че зад министерството трескаво се изхвърлят унищожени документи. Явно шебеците не са знаели каква ще я сготви Боко и сега панически замитат следите. Цялата държава е изпаднала в някакво стъписване.

Редно е обаче да припомним, че с даване на оставка Бойко се е заигравал и преди – когато даде оставката си като главен секретар на МВР. Царят – министър-председател, се помотка малко, пък не я прие. И Бойко се върна вече като Незаменим ! Оставката следва да се гласува с обикновено мнозинство – а ГЕРБ имат такова в НС. Така че нищо чудно утре депутатите да не приемат оставката. А ако я приемат, правителството и Бойко по Конституция са длъжни да изпълняват функциите си до съставянето на нов кабинет.

От предсрочни избори и то в края на април, интерес имат само партиите. Само те към момента са в състояние да се организират в този кратък срок. Това означава, че предсрочни избори в такъв кратък срок отрязват пътя за появата на нови политически формации и граждански обединения, които реално да конкурират старите – защото просто няма да имат време

Няма коментари: