вторник, 19 февруари 2013 г.

Пеловска - подмяна по милиционерски


Една жена, обиколила почти всички партии в България, си присвои правото да говори от името на протестиращите. Това стана на пресконференция на премиера Бойко Борисов. Изненадващо се появи една госпожа - Даниела Пеловска, представена като вносителка на писмо с искания от страна на протестиращите. Тя обяви, че митингите имат за цел създаване на свободно гражданско общество у нас и не са срещу правителството. Появата и изявлението й предизвикаха обаче масово недоволство в социалните мрежи. Там бяха извадени наяве връзките й с управляващите, включително и нейно благодарствено писмо до Бойко Борисов, по времето, когато той беше главен секретар на МВР.

В началото на днешната пресконференция Бойко Борисов обясни, че в кабинета е получено писмо от инициативен комитет на протестиращите срещу високите сметки за ток с искания, формулирани в седем точки. Оказа се, че вносители на писмото също присъстват в залата в Министерския съвет.

Тогава се появи Даниела Пеловска, като вносител на писмото, която заяви, че митингите имат за цел създаване на свободно гражданско общество в България. Тя призова никой да не си преписва никакви заслуги и да не се възползва, за да оглави протестите. Ако утре това правителство подаде оставка, всичко ще бъде сринато, заяви Пеловска и обясни, че протестите не били насочени срещу правителството, а срещу политическата система като цяло.

Недейте да мислите, че нашите протести са насочени срещу правителството. Те са насочени срещу цялата политическа система, каза и Диана Канева, представител на протестиращите в Сандански, която също се оказа, че участва в пресконференцията на премиера.

Изненадващата поява на Даниела Пеловска там, като говорител на протестиращите, предизвика вълна от гневни коментари във Фейсбук, където бяха извадени наяве връзките й с управляващите.

Даниела Пеловска е родена в Добрич, била е изпълнителен директор на макаронената фабрика в града, а след това и неин приватизатор, управител на Сердика Турист, шеф на "Добруджански Протеин", на "Хранителни Стоки" ЕООД в Добрич, притежава и голям хотел на морето. До 2005 г. въпросната госпожа била член на Националния съвет на СДС, а три дни след като напуснала синята партия оглавила листата на "Новото време" в Добрич. Пеловска била свързвана и с ДПС, тъй като придружавала Ахмед Доган при едно от посещенията му в Добрич заедно с Йордан Цонев, посочва сайтът.

Освен това дъщеря й, арх. Павлета Пеловска, е назначена от ГЕРБ за зам.-кмет на столичния район "Изгрев", а синът й, Васил Пеловски, след конкурс през 2010 г. е назначен за юрисконсулт в Столична община. Самата Даниела Пеловска отговори, че позицията на един човек не е съизмерима с постовете на децата му.

Даниела Пеловска е и един от спонсорите на предаването на Слави Трифонов и още преди старта тя се била договорила с продуцента дъщеря й да остане в готварското шоу до края. По интернет форумите масово се говори, че амбициозната майка е купила победата на Сидония – Даниела платила наема за снимачната площадка на готварското риалити – Кулинарната академия в Добрич, където имала връзки.

“Сидония е дъщеря на най-голямата нахалница и интригантка в Добрич – Даниела Пеловска. Метнала се е досущ на нея – нагла, невъзпитана, създаваща само интриги и напрежение... Лъжкиня до мозъка на костите си, също като майка си”, пише анонимен форумец в сайта на bTV. “Лично познавам Даниела: политическа пеперуда, хитра, но не умна, двулична, дебелоока, интригантка”, пише друг.

Синът Васил Пеловски пък е назначен през 2010 год. в Столична община на работа. Преди да отиде в столицата, синът и е бил назначен на работа в областна управа – Добрич от областния управител на ДПС – Добрич Динчер Хаджиев.

"Дневник" публикува и разпространеното в социалните мрежи благодарствено писмо на Пеловска до ген. Бойко Борисов, в качеството му на главен секретар на МВР, което поместваме тук:

"Уважаеми генерал Борисов, позволете ми да изразя безкрайната си благодарност за светкавичната реакция от Ваша страна в петък вечерта - 14 януари, във връзка с мой много сериозен личен проблем. Моля да поздравите всички служители на МВР, които помогнаха за решаването му. С бързи и ефективни действия, като тези при моя случай, убедена съм, се възстановява доверието към българската полиция и аз лично ценя Вашите усилия в тази посока. Изцяло подкрепям Вашата инициатива за подпомагане децата на загиналите полицаи и Ви моля да приемете моето предложение те да почиват в хотела ми, на мои разноски, който се намира в курорта Кранево - във време по Ваша преценка. Моля да изкажете служебна благодарност на всички, работили по случая".


Във Фейсбук се появиха множество гневни коментари от личната инициатива на Даниела Пеловска, която си присвои правото да говори от името на протестиращите.

С тази подмяна в обичаен милиционерски стил, Борисов показа, че нищо не се е променило и нищо не може да се промени. разбира се, в характерен негов стил спомена, че не знаел какво става, защото в неделя ритал мачле...

Няма коментари: