понеделник, 14 юли 2008 г.

Калейдоскоп

Емилия Масларова сложи каска и при посещение в "случайно избран обект" констатира нередности. Евала, ашколсун! Не знам до колко е бил "случаен" този обект, най-вероятно е бил посочен от "доброжелатели", но подобен евтин популизъм... е евтин. Тъкмо човек се зарадва, че не й е виждал наглата физиономия отдавна и си помисли, че след разкритията за фирмите на мъжа й, които печелят конкурсите на жена му, може да се е засрамила и да престане да трови ефира с присъствие, и хоп- изненада.

Осъдените медици от Либия щели били да стоят пред президентството и да поставят искания за социалния си статус... Алоу, абе не се ли наядохте, не се ли оядохте? Не ви ли влезе в кухите кратуни, че сте помилвани, но не и оправдани?! Всички протести у нас и по света се базираха на това, че медичките нямат осигурен СПРАВЕДЛИВ и НЕЗАВИСИМ съд, а не че са напълно невинни. Верно, вътрешноболничната инфекция е преди тях поради бедност и немарливост, но те са знаели това и са биели инжекциите на децата вместо да напуснат. Освен това почти е сигурно, че са търгували със вредна забранена кръв, обявена за унищожаване, на която Ашраф е издавал фалшиви анализи. Това е престъпление в България и в почти всички държави. Медсестрите и мнимия „доктор” бяха пуснати от Либия с междудържавна договорка да излежат присъдите си у нас (у нас няма смъртно наказание). Договорката беше нарушена от българските власти. Въпреки помилването от Първанов това не ги оневинява за повечето обвинения, които продължават да се крият от страна на властта. Нито пък Първанов има право да ги обяви за невинни.
Единственият проблем на медичките беше да им се осигури СПРАВЕДЛИВ процес който да установи истината т.е. дали са невинни/виновни. А политиците трябва да отговарят за изпаряването на либийския дълг към нас.

Тази нощ ще бъде затворен за осем часа тунелът край Дупница по пътя София - Кулата, а движението ще бъде отбито през самия град докато трае ремонтът на пропукалото се вчера съоръжение. Фирмата също е избрана на "случаен" принцип, а Юсеин, който говори в репортажа на BTV недвусмислено подсказва от чий обръч е случайно избраната фирма.

В интервю за сутрешния блок на Би Ти Ви президентът на "Славия", чийто син беше отвлечен преди години, заяви, че в последните дни е имало нов случай, който обаче не е бил огласен. Час по-късно вътрешният министър Михаил Миков заяви, че Венцислав Стефанов ще бъде извикан в прокуратурата да даде обяснения за огласения случай. Брей, когато ВВС или някой друг петни името на МВР са много бързи с разпитите. Иначе голямо размотаване пада ...

Тридесетгодишна жена скъса пагоните на полицейски служител и го ухапа по дясната китка. Причината за случката е 28-годишен шофьор, отказал да се подложи на тест за алкохол в Несебър. И разбира се това беше пореден повод да се излее недоволство върху безпомощната полиция. Ако полицаят обаче беше отвърнал на ударите, щяха да го оплюят, че е пребил жената. Ако не отвърне - пак го плюят, че е смотан. Е, няма угодия!


Лятна дефлация пък отчете НСИ. Основен принос за намалението на общия индекс на цените, е намалението на цените за хранителните продукти, коментират от статистическия институт. Партията нареди - Дефлация. Интересно за юли какво ще стане, че малко се повдигнаха цените на тока, водата, билетите ;)

Работодатели, синдикати, експерти от няколко министерства и от агенцията за българи в чужбина ще обсъдят ролята на бизнеса и образователните структури за връщане на емигрантите в България. Сред темите на дискусията ще са и проблемите с недостига на работна ръка, емиграцията и вътрешна миграция. Нещастници, какво да правя ако се върна в България? Да ме отвлекат за откуп? Да ме взривят "случайно" гръмнали снаряди? Да ме застраховат силово? Да работя за 500 лева? Да ме осигуряват на минимална заплата? Да ми бият децата в училище? Да давам за частни уроци? Да плащам луди пари за мобилни комуникации или интернет? Да пазарувам на тези цени?... Е няма да стане, никога!

И накрая - черешката на тортата:
Военни вертолети ще следят за нарушения по основните ни пътища - това пък са решили МВР и МО. Дейностите по споразумението ще се изпълняват от два военни вертолета, снабдени със стандартно оборудване, летателен екипаж, лекар-реаниматор от Военномедицинска академия и представител на МВР. Най-вероятно нарушителите ще бъдат отстрелвани с ракети или с 23 мм оръдие. Полицаят ще извършва отрегистрирането и бракуването на останките, а реаниматора ще доубива оцелелите злостни нарушители.
Въобще, родната полиция става все по-изобретателна в харченето на пари...

Няма коментари: