сряда, 6 ноември 2013 г.

Цацаров даде назад по случая с "Мишо Бирата"

Главният прокурор коментира казуса с „Мишо Бирата” така: „Трябва да се стигне до оригиналния запис. Къде е записът е въпросът, питайте тези преди мен, аз тогава не съм бил ръководител на прокуратурата. За да има развитие по случая, трябва да се намери оригиналът на записа.

Знаете ли кое е “интересното”, тоест абсурдното в случая? Че всъщност въпросните записи на практика не са необходими на обвинението. Или поне критични, най-важни.И това не може да не е пределно ясно и на Цацаров, и на всеки що годе грамотен прокурор.

Ами те по записи и за записи така или иначе не могат да внесат обвинение – то се внася за факти, а тези факти освен че са публично признати, има и свидетели, които спокойно могат да бъдат разпитани за тях, служебни, отговорни лица, като Танев и Странджев.

И разбира се дълго крититите констативни протоколи, които прокуратурата спокойно може да изиска – и всъщност точно и само това е необходимо и достатъчно.

Останалото – и обясненията на Цацаров – са нелепи и даже смешни.

Значи главният прокурор вместо да си свърши работата и да разпореди на подопечните си, той призовава хората да търсели някакви си оригинали на записи и ги праща за зелен хайвер, ако има разбира се още някой да му се връзва на глупостите.

Жалка, много жалка история. Тези до там са стигнали, че дори и едно свястно обяснение вече не могат да измислят. А ако намерят оригиналния запис, ще разследват кой го е правил и ще обвинят него...

Няма коментари: