понеделник, 11 ноември 2013 г.

Цензурата в ИКОНОМЕДИА - по метода на щрауса

ИКОНОМЕДИА, по метода на щрауса, крие главата си в земята. Това не би било проблем, ако ДНЕВНИК не претендираше за обективна журналистика. Това обаче не е така. Във Форума на ИКОНОМЕДИА (коментари към статиите) има жестока цензура, като се толерират всякакви обидни квалификации и арогантни изказвания, стига да подкрепят правилната линия на Иво Прокопиев - а тя е подкрепа на шепата вувузелкаджии и "УкОпанти". Всеки, който аргументира своето виждане защо шепа брадясали кресльовци му пречат, всеки който коментира исканията им, всеки който не е на тяхното мнение, бива заклеймен и изгонен. Да не говорим, че се толерират троловете, които възхваляват Радан Катинаров, Кривоустата Снаха, а напоследък там тече силна носталгия към Бойко Борисов и физкултурникът Цветанов. Което вече не е смешно, а страшно.

Истерията и злобата вече придобиват небивали размери. Защото нямат време. Единият любим ръководител е с няколко дела, другият още по-любим ръководител е също разследван, Радан съществува в отминало време и друго пространство, хвърчат данни за офшорки, преводи, транзакции, участия в бивши фирми, от ДАНС изтича информация във всички посоки, не се знае кога и накъде ще изтече нещо дето не бива ... няма как, трябва да се бърза с ОСТАВКАТА, а и според журналистическата общност победата изглежда само на няколко протестърски напъна разстояние!

Та да се върнем на цензурата. Днес сутринта получих съобщение на адреса си за електронна кореспонденция, че: "... Вашият достъп до форумите на Икономедиа е временно ограничен поради системно нарушаване на правилата за публикуване на коментари. ". Направих си труда да прегледам коментарите си и никъде не намерих някакво противоречие с правилата. нито съм обиждал, нито съм квалифицирал някой до такава степен, че да достигна дори 25% от тона на протестърските тролове. А което е още по-странно, в сайта на "Дневник", коментарите ми са забранени и излиза надпис: "Вашите права за коментиране са отнети от модераторите, поради нарушение на правилата на форумите на Икономедиа - нов акаунт на съществуващ потребител.". Което е много страно, тъй като нямам друг активен акаунт там, а настоящият ми е нов, но нов ... от 2008 година.

А най-интересното е, че дори и това да е така, в Правилата на Форумите на ИКОНОМЕДИА АД, никъде не се споменава забрана за повече от един профил. Нещо, което партийните централи със сигурност имат, тъйкато едни и същи лозунги се пишат от няколко трола.

Сега ще публикувам и точно кои мои мнения са били изтрити от модераторите, защото съдържали "... вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.".

Ако намерите такива - посочете ги!


И така, неуважаеми модератори от Форума на ИКОНОМЕДИА. За ваше голямо нещастие, няма как да скриете фактите, че протестират шепа аутсайдери. Няма как да принудите всички, да четат вашите издания и да вярват в безсмислената революция. Няма как да бъдете обективна медия, когато триете всичко, което не съответства на вашите представи, които пък са доста далеч от реалността.

Точно затова протестърите и окупантите нямат никакви последователи. Защото се представят за десни, но всъщност са червени комунисти в червата си. С всички познати методи - окупации, цензура, необективно отразяване на събития, левичарски похвати.

Чудесни ученици сте на Тодор Живков и Бойко Борисов. И за да не заблуждавате обикновените граждани, сложете си един надпис на заглавната страница: "Официоз на ГЕРБ и РБ". Защо се страхувате да се наречете официално техен орган? Женски полов орган?

3 коментара:

Unknown каза...

Здрасти, и на мен ми блокираха профила по този начин. Никога в този сайт не е имало такава потресаваща цензура - аз го чета почти от началото на създаването му и имам профил там от три години. И това е медия с претенции за обективност, с претенции, че бори "задкулисието"... Нямам думи.. Тези хора изпълняват някаква мръсна поръчка и в момента са озверели, защото се издъниха. Но поне ми отвориха очите - всички маски паднаха и Прокопиев лъсна в целия си "блясък".

Unknown каза...

Подкрепям мнението, че в споменатата медия зарува дива цензура. Толкова напомня на татовите времена. Обидно е и доста изнервящо. Има само една причина да коментирам точно там. Добро техническо оформление на сайта. Днес за пореден път бях банната заа една седмица заради че3тири изтрити/всичките неправомерно/ мои коиментара в рамките на девет дена. написах възражение и ако не вдигнат бана до еди-два часа, че публикувам навсякъде съдържанието на коментарите, субективно и дискриминиращо цензурирани от Дневник.

WhyNot каза...

Две години по-късно нищо не се е променило. Протестърите успяха да реанимират Бойко, той ги шкартира, а те почнаха да реват и да плашат с вувузели. Снахата обаче се присламчи към управляващите, защото иначе няма шатнс, а Рамаданчо затихна... Бойко превзе всички медии, а върхът на нахалството беше свалянето на "Деконструкция" с измислени мотиви... Четейки тези мотиви би следвало да се свалят всички предавания, тъй като т.нар. журналисти в тях се занимават само с едно - лизане на ББ и сие...