неделя, 10 ноември 2013 г.

УкОпантите, протестърите, или.... ОТМЕСТЕТЕСЕБЕ


Според медиите, над 15000 души са спрели движението, снимката показва, че тази цифра е доста преувеличена.

Четем и "революционния" призив:

Излизаме, за да окупираме узурпирана България! – Вие излизате, за да помогнете едни други отново да узурпират България!

Излизаме, защото е несправедливо заплатите и пенсиите да са по-малки отколкото политическият и икономическият каймак харчи за един обяд. – Излизате, защото някой плаща десетки хиляди за този маскарад, пари, откраднати от вноските за здраве и пенсия.

Излизаме, за да се противопоставим на бедността и безработицата. – Излизате, за да покажете пълно лицемерие, защото така безработица не се бори.

Излизаме, защото мястото на мафията не е в управлението. – Мястото на мафията впрочем не е и по улицата!

Излизаме, защото сме против потъпкването на обществения интерес в името на олигархичния. – Чий интерес защитавате, вие една шепа хора?

Излизаме, за да не емигрираме. – Излизате, защото вече сте договорили обучението си в чужбина!

Излизаме, за да отхвърлим образованието, което ни прави роби, а не свободни. – Затова не отидохте на нито една среща, на която да предложите промени в образователната система! И тази точка ви прави пълни лицемери! Образованието във висше учебно заведение зависи единствено от теб и личната ти мотивираност да получиш по-добро образование. С викане по-улиците няма да станете специалисти по ракетно инженерство!

Излизаме, защото не можем да търпим унищожението на природата. – Но в същото време си изхвърляте боклуците, където ви видят очите! И не си правите труда да вдигнете нечий чужд боклук. На пролетното почистване ще излезете ли пак с парад на суетата?

Излизаме сега, докато не е дошъл гладът и не са спрели тока. – Къде бяхте миналата и по-миналата зима, когато цените скочиха двойно? И как ще спрат тока? Или Кунева е договорила да затворят и тези блокове на Козлодуй?

Излизаме преди да сме станали висококвалифицирани просяци. – Вие излизате, за да работите усилено в тази насока!

Излизаме, за да кажем „стоп" на неумолимото превръщане на здравеопазването в привилегия. – Отидете в някоя циганска махала и принудете 2 млн. мангали да си платят здравната вноска!

Излизаме, за да покажем, че има алтернатива отвъд партиите: гражданите са властта - ние сме суверенът. – Как? Изобщо гласувате ли? Какви законови промени искате, за да осъществите промяната?

Е добре де, кои са тези, които ще направят тази справедливост. Боко и Цветанов ли Прокопиев ли, Бориславова ли? Плевнелиев ли? Това е "ПОХОД НА ЗАБЛУДЕНИТЕ". Някой ги беше излъгал, че като дойде капитализма и ще цъфнем като 20-тината западни държави. Те не са забелязали, че има около 140 други капиталистически държави, които се гънат като нас. Не могат да разбират, че в тази неолиберална система това е което може България да постигне, особено след като и бяха разгромени селското стопанство и индустрията. 

Сега щели сме да мърдаме с 0.5-1% нарастване на общия продукт. Е как ще настигнем развитите страни. Щели сме да развиваме туризъм и селско стопанство и високи технологии. Всички държави, които разчитаха на туризма се скапаха, селското стопанство го бастардисаха, а на клона на високите технологии са много маймуните - САЩ, Китай, Индия, Израел и кой ли не. Още повече, че, беше сринато образованието - университетите се напълниха с хуманитарни науки, масово се влиза икономика, психология, право, а високи технологии без нужното образование не могат да се развиват.

Не съм гледал лично повечето от предишните протести, но днес в тълпата има отделни групички докарани до видимо озверяване и неадекватност. Дали със словесни убеждения или с помощта на разни субстанции, но ефектът е видим. Не са в първите редици. Има и от момчетата с характерни къси прически и здрави вратлета. Прилича да се готви нещо сериозно за след залез слънце. Това го видях с очите си, не е преразказ на някоя медия или камера показваща услужливо избрани кадри и места. Освен това, има и студенти (или поне приличащи на студенти) на тези протести, но също видимо са доста малка част от тълпата.

Предполагам характерните индивиди са предимно от Герена и от фитнес клубовете (мутренска собственост, авери на Тиквата). Опитът от предишни демократични мероприятия показва, че ги ползват за бой, чупене, рушене и други граждански действия в името на свободата и просперитета. Със сигурност не изглеждат да са от академичните университети. Освен това са доста мълчаливи, не скандират, не ръкомахат, не носят плакати... Още нещо интересно, може само да ми се е сторило, но доста хора от тълпата непрекъснато си гледаха часовниците.

Днес журналистът Александър Симов порази симпатизанта на ДСБ и преподавател в Софийския университет Калин Янакиев. Ляво ориентираният Симов се възползва от възторжените слова на бившия пиар на финансовото министерство Бетина Жотева по адрес на протестиращите студенти. Двамата гостуваха в тв предаването "На светло". Някогашната водеща на новините по "Ефир 2" направи всичко възможно, за да героизира окупацията на Софийския университет. Тя обясни, че действията на студентите са част от движението "Окюпай", тръгнало от САЩ и акцията на "Уол Стрийт". "Нашите протестиращи трябва да са горди, че са част от света, че принадлежат на движението "Окюпай", настоя Жотева.

Така се наложи Александър Симов да се опре на фактите. "Движението "Окюпай" е ляво. То се бори срещу дясната олигархия. Когато студентите осъзнаят, че са част от "Окюпай", Калин Янакиев ще се чуди от кой прозорец да скочи", отсече Симов по адрес на участващия активно в протеста преподавател, който е страстен привърженик на тъмносините политици от ДСБ.

Дано това да са последните предсмъртни конвулсии на неолиберализма в България. Метрополиите се опитват да спасяват неоколониализма в България, а олигарсите - парите, имотите и властта си. Тези са причините националните предатели, чуждите посолства, НПО-тата соросоиди и медиите да действат съгласувано денонощно за свалянето на едно също послушно правителство, на не чак толкова калкото би им се искало на ДД, СБ и МВФ от геополитическа гледна точка. Те си харесват Бойко, Цветанов, Меглена, Раданчо и др. йесгоспода и дами.

Въобще калиняневци, раданкъневци и баба Цоцолана /Сиси Боата/, която вчера реши да се коалира с ГЕРБ в "бъдещия" парламент/ след днешната пародия на "общонационален протест" трябва малко да дадат заден. Да се хванат здраво за работа, да обходят страната, да направят партии, като хората, през следващите три години и половина и чак тогава да се надат да влязат в парламента.

Всичкото, де не можа да се класира на избори, е зинало за кокал. И затуй - ОСТАВКА!
Или, както един коментатор под една новина възкликна лятоска - отместете се бе!

:D


PS Ето какви хора били умните, интелигентните и т.н.


Няма коментари: