събота, 6 октомври 2007 г.

За поредните изцепки на министър-председателя

За пореден път слушам човекът, който няма и един трудов ден в живота си, но е "изключително компетентен" и по отношение на управление, на семейство и на какво ли не... Мазен пребледнял популист, с ехидна усмивка и с идеята, че говори на малоумни, каквото е обкръжението му...

Не може на десетият ден от учителската стачка да продължаваш да твърдиш, че исканията били за 100% увеличение, като какъвто и Форум да отвориш, дори и телевизия да гледаш (интервю, а не коментар), ще тму светне под козирката, че става дума за ПОЕТАПНО увеличение... Не може да ми твърдиш, че учителите трябвало да променят качеството на образованието, а същевременно ТВОИТЕ министри да забъркват каши с тука има, тука нема - учебници, матури, нови програми и куп глупости!

Не може да обвързваш СМЕШНОТО увеличение на учителските заплати с вдигане на данъци! И то при условие, че харчиш за близалки, корвети, нови лъскави коли и какви ли не простотии, нямащи нищо общо с народа, за който трябва да полагаш грижи! Не може оня смешник Кушлев, да получава 7000 лева заплата за едното нищо, наскоро му я намалили на 1960 лева. Срамота, г-н Хамстер! Ако държиш да разбереш какво става на практика в държавата, която ТРЯБВА да управляваш, прочети учителския Форум, прочети коментарите под новините за розови слонове и излез да живееш с 260 лева!

През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет с дипломна работа: ”Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия”. Пет години по-късно защитава докторска дисертация на тема „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век“.

Лъже сърГейчето! Лъже като дърт, мазен, украински евреин! Увеличение няма да има не заради учителите, а заради безумно скъпата издръжка на държавния апарат. Днес научих, че нашият парламент има повече служебни автомобили от американския Конгрес и че военният бюджет е 19% срущу 4 % на образованието. Да каже този послушко от къде има пари за местене на властта на 4 километър и за френски корвети ? Защо в министерствата вземат премии и депутатските заплати се индексират на 3 месеца, а не веднъж годишно? Не се хващайте на тъпите му манипулации! Положени е като при Жан Виденов, че и по-лошо и за това не са виновни учителите!

Наскоро по новините имаше някаква от Министерството на образованието - получавала хилядарка душата. Те затова са "средните" заплати 400 лева - щото едните кютат на 200, а другите се "тормозят" с 1000. И ако учителите са 96 000 ми е чудно какви са останалите до 200 000, дето били заети с образование!

Искам Станишев да ми обясни защо в Македония заплатата на учителя е 400 евро, а у нас е 170 - да не би производителността на труда в мизерна Македония да е 2,5 пъти по-голяма от тази в България???!!! А когато производителността на труда растеше в годините защо заплатите тогава не се увеличаваха, а??!!! Или 50 години вече не спряха да ни държат със 100-200 $ заплата!!!!!!! Защото нормата на експлоатация е чудовищна,затова - чети ”Капиталът”, социал измислен! Обаче тая вече няма да мине,свършиха се баламите,юноша бледен! Скоро ще ви се иска сметка, плужеци такива!!!!! След учителите идват други и мислете му тогава!!!

Какво означава ”правителството е готово да покаже своя ангажимент, но срещу насрещен ангажимент за модернизация на системата”??? 1. Никак не ми е ясно защо правителството крие ангажиемнтите си! Сега какво - на сляпа баба ли ще си играем или ще решаваме проблемите на обществото? 2. Модернизацията на системата е ангажимент на държавата, която се ръководи от правителството. Става безпощадно ясно, че тези, които ни управляват си нямат и хабер за какво получават огромни заплати и привилегии. В момента когато трябва нещо да свършат започват да ни замерят с думи и обещания - сякаш директно изпадат в предизборна ситуация. Явно работата така повече не може да продължи, затова - оставка на цялото правителство, разпускане на парламента и нови парламентарни избори, като преди това - забрана за участие в всякакви избори на всеки досегашен депутат за следващите 20 години!

Учителите са оплюти от такива, които нито разбират от работата им, нито живеят с по 300лв на месец. Частни уроци не се дават в случая от лакомия, а от мизерия. И не забравяйте, уважаеми съотечественици, че търсенето определя предлагането. Като сте толкова принципни - не си давайте децата на частни уроци. И учителите биха искали през уикенда да си заведат собствените деца на пикник, например, вместо да дундуркат вашите. Много е лесно да лаеш срещу нямащия. Та, както винаги, за греховете на силните са виновни слабите.

Айде, със здраве!

Няма коментари: