четвъртък, 20 септември 2007 г.

Айде пак бакшишите!

Таксиметровите шофьори искат поне 1 лев за километър пробег - заглавие.


Според европейското законодателство нещо като Асоциацията на таксиметровите синдикати в България да иска единни цени се нарича картелиране и е много, много забранено.

Защо слушаме за цените на бензина и за размера на багажника, когато такситата карат на газ, и багажникът е зает от газовата бутилка? А да не говорим, че голяма част си джиткат на метан и така 100 км им излиза 6 лева?!

Ще се увеличи ли качеството на обслужване два пъти след поне двойното увеличение на цените? Конкретно, ще говорят ли бакшишите на вие, ще спрат ли да пушат в колите, ще научат ли улиците в София?

Не се ли научиха че вече е пазарна икономика и могат ако искат и 5 лева да сложат на километър!?

А не трябва ли услугата да включва приветлива външност и отношение от бакшиша, по-големи коли с комфортни места, никакви дърдорения които клиента не е инициирал, чист и празен багажник готов за употреба по предназначение, перфектно познаване на улиците и маршрутите, стил на шофиране, който не заплашва сигурността на пътника и другите участници в движението...и т.н.?!

Наскоро чакахме половин час за кола, в която можем да сложим детската количка в багажника, въпреки, че изрично бяхме предупредили диспечерката, че сме с дете. Багажниците или ги няма (на сапунерки тип ТИКО), или са заети от газовите бутилки. Е сори пичове, ама направо се оливате. Пазар е и слагайте каквито си цени искате. Но ако смятате пак да блокирате улиците с подобни абсурдни искания, ще настоявам полицията да излезе от ролята си на наблюдател и да покаже физически умения и върху бакшиши, а не смао срещу емпетройкаджии, екозащитници и миньори! Все пак плащам техните заплати, а не на бакшишите. Те си ги заработват сами...

Няма коментари: