сряда, 19 юни 2013 г.

Тихото хихикане на Борисов

Българинът плаща на депутатите по 17 000 на калпак, плюс заплата всеки месец! Става дума за пари, за много пари от джоба на родния данъкоплатец, а къде е ГЕРБ? Става дума за много пари, които държавата изсипва на депутат, докато народните представители от ГЕРБ са се скрили на хладно в партийната си централа и оттам критикуват парламентарното мнозинство! Удобно и нагло! На 18 юни Бойко Борисов се изля в някакво така да се каже слово, за да се подиграе на парламентарното мнозинство! Подигра се и на премиера Пламен Орешарски за ситуацията, която предизвикаха депутатите от БСП и ДПС с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС!

Формално той е прав, въпреки че именно Пеевски и медиите му работеха близо четири години самоотвержено именно за ГЕРБ и Борисов и Цветан Цветанов!

На 19 юни парламентът гласува за отмяна на избора на Делян Пеевски и той не се върна в Народното събрание, защото има спор за това дали може да се върне като депутат. Предстои ДПС и БСП да подадат искане до Конституционния съд по спорния казус и дотогава Пеевски няма да се възползва от правомощията си на депутат…

Вместо да се прави на интересен Борисов и да говори разни лакърдии, можеше с ръка на сърцето да признае, че неговият любимец Симеон Дянков остави държавата опоскана с изгребана хазна!

Но – това изисква мъжество и едрата фигура на Борисов не легитимира такова мъжество, защото мъжеството е морален казус и е свързан с достойнството.

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че комунистическата партия била кървава, но той беше член именно на тази партия! Как е членувал в такава окървавена партия, която убила и дядо му? То си е било голяма вътрешна борба!

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че премиерът Пламен Орешарски се държал като АЛФ?!

Към „Винету” се прибави и сериала „АЛФ”!

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че щял да започне разговори с Радан, Мартин, Кунева и прочие, останали извън парламента политици и партиите им!

Радан Кънев побърза да отрече, че ще прави достлук с ГЕРБ и Борисов!

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов заяви: “Всячески се търси начин – ГЕРБ да бъде забъркан във всякаква провокация по време на протестите. Знам със сигурност, че утре се готви провокации и целта е буквално да ни докарат на бой. Аз съм се бил много като малък и знам, че няма добър бой”, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Утре се вкарва едно решение за отмяна на решението за избиране на председателя на ДАНС. Това е опит на председателя Миков да прави парламентарни трикове, на каквито се нагледахме. Знаем как протече изборът, клетвите… Това е една провокация към нас и към цялото общество”, заяви Борисов. Затова ГЕРБ напуска парламента. Ще се връща само когато се обсъжда изборният кодекс и ще се готви за избори.

Не пазела ли Борисов от НСО също с нашите пари, та ни разтяга локуми за провокации и бой. Майсторът на провокациите и интригите от национален мащаб Цветан Цветанов го слушаше с умиление! Също срещу 17 000 на месец и депутатска заплата от парите ни!

Цветанов също се обяви да „застрашен” и пропиля стотици хиляди от нашите пари!

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни: “Не е Пеевски проблемът, проблемът е Доган – той реди всички пионки. Пеевски е просто изпълнител. На мен Пеевски не ми е проблемът. Проблемът е Доган и начинът, по който ДПС вкарва хора във властта”.

Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов се закани, че ще заведе дело за клевета срещу Сергей Станишев, защото казал, че имал криминално минало. “Аз да не съм жена, че да ми гледат миналото. Аз 15 години съм се доказвал като експерт”, отсече Борисов.

Да, той е експерти по рязане на лентички, по незнание на законите, по незнание на чужди езици, по футбол на скъпо платено и затворено за други посетители игрище, по тенис, летене на наша сметка с хеликоптери, правителствен самолет- по много такива скъпоплатени капризи той е експерти!

Експертно ще му кажа: не може да съде Станишев за клевета, защото е депутат, но може да осъди „Конгрешънъл Куотърли” за изнасяне на недотам благоприятни факти от миналото му.

Борисов може да съди и Джеймс Пардю и „Уикилийкс”, които писаха за неговото минало, може да съди и самия себе си за разговора с Мишо Бирата, може да осъди след като Страсбург осъди държавата пак себе си за убийството на Чакъра с гранатомет!

„Вотът на недоверие го даде улицата. Това каза на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ПГ на ГЕРБ ще инициира вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Когато нямаше и 3000, се сбиха с полицията, с камъни, на другия ден излязох и казах – по асфалта, който съм полагал с толкова любов, няма да дам да се лее кръв. Аз не знам тези хора с какви очи гледат цяла София затворена, море от хора и пак стоят”…

Истината е, че никой не се сби с полицията, а полицаите нападнаха протестите от февруари месец!

Борисов, не ни прави на луди! Твоят вот го дадоха живите факли! Изгоряха хора, други се самоубиваха – това бе твоят вот!

„Нито Доган съм виждал, нито Гоцев, нито филанкешията. Само съдилища за тези хора и само пари за старческите домове и детските градини”, каза Борисов на вътросната пресконференция, която всъщност сеп ревърна в негов монолог!

Монолог, който показа, че няма никаква промяна на интелектуалния капацитет на бившия премиер, а можеше поне да прочете малко книги откакто го свалиха – досега!

„Ние ще си стоим в централата. Всеки ден ще имаме позиция по всички теми. Тези три партии да си взимат решения, не се съобразяват с нас…” удобно каза Борисов.

Че къде да се съобразява някой с ГЕРБ – да пренесат парламентарните заседания в централата на ГЕРБ или какво?

Къде бе ГЕРБ когато премиерът Пламен Орешарски поиска подкрепата на депутатите за пакет от спешни мерки за излизане от кризата и решаването на тежките проблеми? Скрити в партийната си централа, на която също ние плащаме ток, вода, телефони и прочие?!

Орешарски заяви недвусмислено в отсъствието на ГЕРБ: “Преди 20 дни представих програмни приоритети за стабилизиране на държавата. Тогава поех ангажимент да ви представя план за действие, за най-важните краткосрочни мерки и срокове. Затова представям пакет от инициативи, разположени като времеви хоризонт до края на тази година. Мерки за гражданите, насочени към частично подобряване на социалното положение на най-бедните домакинства.

Пред нас беше надвиснала опасност да станем свидетели на ново шоково поскъпване на тока с до 40%…

… “Това е ангажиментът за връщане на подхода за ежегодно индексиране на пенсиите по т. нар. швейцарско правило. Мерки ще има и в защита на потребителите от монополните структури. Ще подобрим административния капацитет на съответните регулаторни органи. Необходимо е още сега да предприемем стъпки за подобряване условията за правене на бизнес. Предвиждаме да внесем пакет от законодателни промени в НС в посока облекчаване на административната тежест за бизнеса и гражданите, като предвиждаме това да стане още в началото на есенната сесия на НС.

Да променим закона за обществените поръчки. До 30 август ще разплатим всички просрочени задължения на бизнеса по обществени поръчки и ще ускорим възстановяването на ДДС. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси в ББР, за да облекчим достъпа до по-евтин финансов ресурс за стартиращия малък и среден бизнес. Ще проведем широк дебат за приоритетите в споразумението за партньорство с ЕК за следващия 7-годишен период. Предвиждаме проектът за партньорство да се разгледа тук в НС. Ще предприемем стъпки да ускорим усвояването на еврофондовете. Ще предприемем решителни стъпки против контрабандата. В пакета се предвиждат мерки за демократизиране на управлението, ще разчитаме на активната подкрепа и на всички вас”, каза още премиерът.

“Миналата седмица допуснах политическа грешка, за която се извинявам на вас и на хилядите хора, които излязоха да протестират. Протестиращите граждани призовават правителството да подаде оставка и аз ясно чувам това. Оставката би била за мен много лесно лично решение. Но ще се предизвика още по-голям хаос в България и така ще има още един извънредни избори, които да се проведат в условията на действащия Изборен кодекс. Така няма да може и да се довърши работата ни с ЕК“, заяви премиерът.

Според него е от изключителна важност запазването на гражданския мир. “Моето дълбоко убеждение е, че предизвикателствата, които са пред нашата страна и доведоха до предсрочни изброи, налагат да потърсим това, което ни сближава, а не да се акцентира върху това, което ни разделя”, допълни той.

Да сте чули, живеещият с нашите пари, пазен също с нашите пари Бойко Борисов да се извинява? Не, той едва процеди, че си признал някакви грешки! Само че това признание няма да върне починалите живи факли, самоубилите си, починалите поради липса на лечение и редовен достъп до лекарства на онкоболни и деца с редки заболявания!

Народът потъна в мизерия, младите и квалифицирани българи поеха в чужбина – а Борисов и депутатите му живеят на наша сметка и то охолно!

И на всичкото отгоре пак ще дадат пресконференция – платените от нас „политици” на ГЕРБ?!

Викат против ДПС, а Бойко Борисов се прегръщаше с диктатора Ердоган и провеждаше съвместни заседания на турското и българското правителство?!

Не си мръдна пръста да връщане на парите на тракийските бежанци, изпрати на конгреса на Ердогановата партия Цветанов и Цвета Караянчева!

ГЕРБ гласува в парламента, че възродителният процес е геноцид?! И сега Борисов бил против ДПСи Доган?!

Няма Доган в днешната ни политика, няма комунистическа партия, онази, в която членуваше Борисов и още много ГЕРБ-аджии!

Партията е друга, има и други политически сили, но най вече има памет! Ние помним, Борисов, Помним, че живееш с нашите пари и то охолно, пазен неизвестно от кого!

Всъщност защо пазят Борисов и от кого? Какви ги е вършил, че да ни излиза прескъпо неговото движение и обгрижване ката ден?

Сметките, че Доган искал да го убие може да разказва в кучешката си ферма – това изобщо не се потвърди!

Видяхме, че искат да извършат покушение над Доган, но народът е казал: Крадецът вика, дръжте, крадеца!

Каквото и да значи това!

Та думата ми е: живейте си ГЕРБ-аджии, но не с нашите пари толкова охолно! Заради тези грешни пари пенсиите са малки, икономиката ни бе оставена от Дянков в колапс и потънахме в мизерия!

Люба Манолова

Няма коментари: