петък, 25 ноември 2011 г.

Подсъдим по ''Килърите'' издава пред съда за среща на Борисов с мафиоти

Подсъдимият по делото "Килърите" Васил Костов - Кеца разказа пред Шуменския окръжен съд за среща в София между Бойко Борисов, Бай Миле и Сретен Йоцич, предаде БНР, съобщи сайтът "Лайвбиз". Това е станало по време на продължило над 11 часа вчера заседание на съда.

Кеца разказал за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретен Йоцич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Кеца казал още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле били издадени на фирмата "Ипон" собственост на Бойко Борисов по онова време. След убийството на Поли Пантев в СИК възникнал спор за разпределението на 80-100 милиона долара. Стоил Славов бе взривен с охраната през януари 2004 г., Бай Миле бе разстрелян с охраната си през август същата година. Сретен Йоцич бе екстрадиран в Холандия, след като бе заловен в София през 2002 г. Там излежа 3-годишна присъда и бе върнат в Сърбия, където е обвиняем за 2 убийства. През юни 2005 г. Бойко Борисов спря за известно време предизборната си кампания като кандидат-депутат заради появили се сведения, че Йоцич е поръчал смъртната му присъда. През 2009 г. пак по време на предизборната кампания в няколко жълти вестника бе пусната информацията, че наемен убиец е влязъл от Сърбия в България по поръчка на Йоцич, за да бъде убит Борисов.

Вчера съдът отправил предупреждение към Кеца, че показанията му нямат връзка с предмета на делото, но Кеца продължил. "Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той. "Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиенски", обясни Кеца. Обясненията бяха провокирани от показанията на свидетеля по делото "Килърите" Борислав Йорданов.

Заседанието вчера по делото продължи близо 11 часа. Процесът срещу "Килърите" започна на 27 юни. Обвиняеми са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, 10 умишлени убийства и палеж.

Та ние това всичкото си го знаем, въпроса е, че прокуратурата и съдът не го виждат или се правят на ударени. Но това е истината - управлява ни мутра. С мутренски методи. И "шибания народ" (по Божидар Димитпров) му се кефи!

Няма коментари: