понеделник, 21 ноември 2011 г.

Цвъц!

Вътрешният министър Цветан Цветанов поиска Висшият съдебен съвет (ВСС) да контролира работата на адвокатите, които умишлено протакали съдебните процеси в полза на клиентите си.

Цветанов представи идеята си в интервю за предаването "На 4 очи" по Нова телевизия.

На реплика на водещата Цветанка Ризова, че работата на адвокатите е тъкмо това - да защитават интересите на клиентите си, Цветанов заяви, че когато подсъдимите си наемали най-силните адвокати в страната, тогава се получавал дисбаланс.

Работата на адвокатите в България е уредена в Закона за адвокатурата (обн.,ДВ,бр.55 от 25 юни 2004 г.), според който дейността им се контролира от адвокатски колегии и Висшия адвокатски съвет. Според закона дисциплинарно производство срещу адвокат се образува с решение на адвокатския съвет или на Висшия адвокатски съвет при писмено съобщение от държавни органи, юридически или физически лица, както и авторски публикации в медиите, в които се съдържат достатъчно данни за извършено дисциплинарно нарушение.

Чл.29. (1) от същия закон гласи:"Пред съда, органите на досъдебното производство, административните органи и други служби в страната адвокатът е приравнен със съдията по отношение на дължимото му уважение и му се дължи съдействие като на съдия".

Съгласно Закона за съдебната власт (обн. ДВ, бр. 64/2007 г.) Висшият съдебен съвет е постоянно действащ орган, който представлява съдебната власт и осигурява нейната независимост, определя състава и организацията на работа на съдебната власт и осъществява управление на дейността й без да засяга независимостта на нейните органи.

Този наистина е най-големият идиот, заемал висок държавен пост, откакто дойде демокрацията. Ако доразвием идеите на Цецо Ушите, обвиняемите не трябва да имат право на адвокат и процес, щом родната милиция каже, че са виновни. Народен съд, бърз процес и разстрел или доживотен. До това водят ускорените курсове по право в института за следдипломна квалификация към УНСС... Според малоумника подсъдимите трябва да си наемат най-слабите адвокати , за да се възстанови балансът понеже милиционерите по принцип са малоумници и ако адвокатът на подсъдимият е добър не могат да докажат в съда, че е виновен. Единственото ме учудва в момента, как този образ е още министър, нали все пак наглостта има някакви граници. Единият вариант е че държи някакъв страхотен компромат за Бойко. Второто което ми идва наум е вариантът Румен Петков, тоест касиерът на партийната касичка. И третия, това е царицата на хората, които дърпат конците и Цветанов ще е последната жертва за да може да се запази Царя. Но какво ил се учудваме? Цецо Многодомников върви по стъпките на своя Учител. В интервю от 11 септември 2002 г. самият Борисов заяви: „Ние знаем как да се оправим с адвокатите, дето искат да ходят в Страсбург. Веднага им изкарваме нещата и те се отказват вече да ходят в Страсбург."

Ето и един актуален виц по темата:
Бойко Борисов и Цветан Цветанов отишли на сафари в Африка. Преди да се приберат, Цв. Цв. получил информация, че се готви атентат срещу тях по пътя на връщане. Затова двамата с Бойко останали в Африка, а в самолета качили един негър и една маймуна. На летището в София Цецка Цачева посрещнала самолета. Като видяла от самолета да слизат негърът и маймуната, тя се обърнала към негъра:
- Божичкооо, г-н Борисов, колко сте почернял. Ако не беше Цветан Цветанов до вас, нямаше да ви позная!

Няма коментари: