понеделник, 6 септември 2010 г.

LordDigital aka Алекс Цаков

След като бях писал половин час по темата, случайно открих, че някой вече ме е изпреварил и с материала и със заключенията. И за да не звуча като преразказ - пускам неговия текст. Enjoy!

Или как Цвъки “умното” хвана LordDigital за “дигитала” .

Когато видях тази новина , първо се зачудих кога ли толкова бързо и то през почивни дни родните милиционери убедиха чужд съд, че има тежко престъпление , чуждия съд издаде заповед и чуждия ИСП разкри самоличността на клиента си.

След като прочетох обаче, че :

“Колегите, занимаващи се с компютърни престъпления, работиха цял ден.”

се чатнах, че никакво издирване на ип адреси не е имало. Просто родните милиционери цял ден са разучавали търсачката на гугъл

и са открили, че има българин, живеещ в САЩ , който използва такъв nikname. Който (очевидно) се интересува от автомобили ,но доста неочевидно е (уж) компютърен специалист. Даа, много по авторитетно е да “хванеш” ( за digitala) “компютърен специалист” . Това поне на думи показва, че уж си малко по-умен. От тук и новия прякор излязъл по форумите – Цвъки – умното.

Обаче Цвъки-умното е прозрял, че разпечатка от гугъл (интернет) няма да мине за доказателство дори пред най-приближения му съдия и говори за “закачка на фенове” . И “разговори, посредством “партньорски” служби. Хаха. Смешник.

Независимо от олигофренските опити за кризисен ПР на милиционерското правителство, в цялата случка изникват твърде интересни въпроси :

1. Откъде този т.нар. LordDigital е имал имейла на арабския “консултант” , преди той да пристигне в БГ ?

2. Защо този т.нар. “консултант” използва за официална кореспонденция имейл в AOL.COM ?!?!

3. Не е ли всичко това добре организирана постановка, целяща да се види “акъла” на цялото правителство ? Без съмнение станахме (и продължаваме да ставаме) за смях на целия свят. Бананова република ще строи писта за Ф1 , след като не може да построи 200 метра път.

4. Някой от това вече наистина панаирджийско правителство направи ли си труда да проучи с кого преговаря и с кого подписва “писма за намерения” ? . Пожаникаря “вярвал” на румен – запалката . Хахах.

И още куп подобни въпроси .

Батков и “сделката” му направо бледнеят …… а дори още не сме забравили румянка-острото.


Няма коментари: