петък, 23 юли 2010 г.

Машината за пърдене работи на високи обороти.

Вечното присъствие по сутрешните, обедните и вечерните блокове на вечните полицейски операции с все по-зрелищни... имена, ми напомня за вечния хит на Мирча Кришан и Сорина Дан за краставицата - какъвто и въпрос да се зададе, то отговорът все се извърта към краставицата. Така и ББ и ЦЦ - те са си просто един милиционер и един пожарникар, и тъй като не разбират грам от икономика и финанси, все тикат на преден план тези прословути акции. Зрелищни са - има дрънкане на оръжие, "падни, легни, абсолютен престъпник", но просто не дават никакво отражение върху живота на хората - битовата престъпност си е същата и се увеличава, по дискотеките пак убиват хора и така...
Добре, че ЦЦ не е ръководител на някой строителен обект, защото тогава на всеки час щеше да ни ощастливява със сводки, колко кофраж е направил и как от лошия бетонов център не му дават бетон....
ГЕРБ на продължава да се изявява като опозиция. В държавата има разделение на властите, но основна отговорност има парламента, тъй като чрез законодателната си дейност може да влияе на работата на другите, вкл. и на съдебната власт /в рамките на Конституцията/. А в Парламента ГЕРБ имат имат почти пълна доминация.
Разбира се ЦЦ би трябвало добре да знае, че Съдебната система не е длъжна да отговаря на очаквания, па било то и общестнвени, а да съди и осъжда справедливо, в съответствие с приетите от НС закони. Щом не ви харесват НК и НПК - променете ги!
Популизмът е силно оръжие, но само за кратко време, след това, ако няма резултати, се обръща срещу този, който го е използвал.

Няма коментари: