вторник, 2 септември 2008 г.

За епичната битка срещу престъпността

Напоследък бяхме свидетели "само" на няколко отвличания (на Ангел Бончев и жена му), на отстрелването на Тотю Бореца в Казанлък и на още няколко подобни рутинни за българското ежедневие случки. Всички знаеме какъв ще е резултатът и отговорът и от МВР, и от Борис Велчев, и от "правораздавателните" органи в България. Въобще истории с предизвестен край. Интригата е само кои са следващите...И докато МВР се преструктурира и търси на босия цървулите, а Велчев се готви за поредното си брадясало емоционално изпразване и прокуратурата обещава как а-ха всеки момент ще заработи, нека да "пийнеме вода от първоизточника" и да чуеме какво си говорят "здравите момчета" и "честните частници". Сред тях се носи мълвата, че убийството на Тотю - казанлъшкия колега на братя Галеви и експерта на ДАНС Алексей Петров, както и бомбите във варненските магазини на "Пикадили" са пряко свързани с покушението на Ангел Бончев. Тотю Бореца бе открит застрелян в мерцедеса си заради участието му в група за мокри поръчки, отвлякла Бончев и съпругата му.
Всички в България и особено в Казанлъшко, с изключение на МВР и Борис Велчев, разбира се, знаят, че Тотю отдавна е начело на добре подготвена група, специализирала се в наркотрафик, износ на проститутки и рекет. Известни са също и "ползотворните" и близки контакти на Тотю с друг известен "бизнесмен" - Златко Баретата, който макар и с 20 човека охрана, бронирани автомобили и собствени системи за заглушаване на мобилни телефони и локализиране на взривни устройства (какво да правиш - неудобствата на бизнеса!) нещо го тегли да остави бизнеса си и да напусне страната! Проблемът е, както е споделил "бизнесмена" на приятели, че "нещо" (разбирай "някой") не го пускал! И на него не му остава нищо друго, освен да избягва да се появява на публични места и ако рече да покара ски на Банско, снайперистите и гардовете му да отцепват целия район!!! Когато не придружава болното си дете до Германия или не посещава къщата си в Монако, придобита малко след като един друг негов много близък приятел и колега - Иван Доктора, даде фира, та се наложи Златко да поеме част и от неговите гайлета...Напоследък толкова се бил угрижил, че дори и Елка Владова не искал много много да вижда! Абе какво ли знаят тези от Европейския Съюз!!! Като стана дума за медицина, интересна е скромността на синчето на Доктора, което решило да не се ползва с авторитета на знаменития си покоен баща и сменило името си (на Теодор Иванов-ярко доказателство че е научил нещо от татко си, който дълги години се подвизаваше с поне 2 ЕГН-та!) дори и в Англия, където се крие, но все пак е запазил огромния апартамент от татко му в баровския лондонски квартал "Кенсингтън" на стотина метра от руското посолство! Някой може да се запита защо българската прокуратура подгони най-накрая вдовицата на застреляния в Амстердам “картофен бос” Константин Димитров – Самоковеца - Ангелина Димитрова за контрабанда в особено големи размери и продажба на имущество, придобито по престъпен начин две седмици след като държавата конфискува цялото недвижимо имущество, придобито от нея по време на брака й със Самоковеца, а вдовицата на Иван Тодоров Вилиана необезпокоявано се разпорежда с имоти и активи за десетки милиони.
Но да се върнем към Тотю и злощастната му карма. Та колегите му значи коментират лошата му карма с последната поръчка за Тотю, дадена му от едни сръбски колеги, които си били наумили да понатиснат малко Гриша Ганчев, който пък някак си не много по библията не бил склонен да дели с ближните си една 400 милионна далавера от енергетична сделка!
Като стана дума за сръбски бизнесмени, не може да не споменем най-богатия сърбин милиардерът Мирослав Мишкович, който управлява безброй обекти в сръбската икономика чрез холдинга си "Делта" (не е само Мулти в България) и който плати 19 милиона евро за 85% от акциите на веригата "Пикадили". Интересно е, че сред многото бизнеси на сърбина - тютюн, храни, торове, хартия, производство на велосипеди, представителства на "Нестле", "Найк", "Нивеа", "Панасоник", "Спийдо", "Техникс",...същият има интереси и в ...енергетиката! Накрая само да припомним, че сърбинът бе сред най-близките хора на Слободан Милошевич и е един от покровителите на Сретан Йосич! Същият Йосич, който е в открит конфликт с няколко наши видби "бизнесмени" като Христо Ковачки, например. Същият Йосич, който нещо се беше поразсърдил преди време и на Бойко Борисов по разни "бизнес"-дела, но Бойко намери начин и форма надлежно да му се извини - даже и чрез медиите:)...Нещо, което очевидно още не е направила една друга известна в тези среди особа с прозвището Запалката - Румен Петков, на кояото сръбския наркобарон и иначе добър сътрудник на ДС, МВР и ДАНС - Будимир Куйович е бесен не на шега и НСО събира целия си потенциал за да осигури живота на този безценен другар с бели чорапки - Румен Запалката! Може би в края на краищата ще се посъветва с Бойко и ще намери път към сърцето на сръбските му колеги по професия и бизнес!
Последните новини сред нашите "добре облечени" бизнесмени са, че се вдигали цените на кокаина от 1 август 2008 (1 грам от 120 лева става 140), за да може да се финансират политическите партии с оглед на идващите избори! Златко Баретата и висаджиите са се разбрали да няма "нелоялна конкуренция" - остава и периферните бизнесмени да приемат предложението, на което не може да се откаже.

А в МВР всичко си е наред - както казват Станишев и Гоце:
"Една добра и една лоша новина разтърсиха вътрешното министерство през седмицата. Добрата е, че всички дознатели в София ще имат служебни компютри. През последните три години голямата част от разследващите полицаи са принудени да работят на личните си PC-та. Лошата новина е, че полицаите най-вероятно няма да имат нови униформи още дълго време. Причината: вътрешният министър спря поръчката поради високата предложена цена - 1300 лв..."

Да им имам проблемите, биха възкликнали братя Галеви, например!

Няма коментари: