петък, 10 август 2007 г.

Welcome to Absurdistan!

Добре дошли в страната на абсурдите!
Преди седмица BBC излъчи репортаж за циганин, който предлага деца. Е как така? В Абсурдистан търговия с жива плът няма. Въпросният Хари е света вода ненапита. Изведнъж се оказа, че журналистите от BBC били криминални типове. Директно оповестено от МВР. Защото имали дребни прегрешения. Чудно нали? Те такива неща у нас няма - полицията "козирува" на нарушителите... Тия дни обаче се оказа, че все пак има. Едно момиче скочи от терасата, защото в продължение на 20 дни е било насилвано и подготвяно за "бяла робиня".
Свършиха пожарите, дойдоха наводнения. Ако не суша - потоп. Гр.Цар Калоян е пометен от двуметрова приливна вълна. Странно, нали? Преди година за това градче са били отделени 600 000 лева за укрепване на язовирни стени и почистване на речни корита. Да, ама не... Парите ги няма. Укрепването - също. Виновни били язовирите. Отдадени на ахмедовци, мехмедовци, а да, и кмета им Ахмед. Сега ще премахваме язовири. Що бре? Нали уж е суша?!
Известен синоптик обаче отказва да повярва, че в България може да вали такъв дъжд (300 л/кв.м)... Ами да... Наистина е чудно. Околните станции били показали 50-60 л/кв.м, откъде е водата? Много ясно - от язовирите. Никак няма да се учудя, ако са изпуснати за да има парички за засегнатите... и нЕкои други покрай тях. вече нищо не може да ме учуди.
Дори съдия, който карал пиян, не можел да си каже името... А после се оказа, че това било поръчково. Ами оня прокурор от Стара Загора, който пиян блъсна кола, та после пусна жалба, че са го били? Как ше те бият бре? Мен що не ме бият?
А, да... И някаква комисия щяла да наблюдава цените дали били спекулативни. Е това е вече върхът! Преборихме блогерите, емпетройкаджиите, "зелените", сега ще търсим да "наблюдаваме" спекуланти. Сякаш не беше ясно, че реколтата ще е ниска. Ама тогава кой продава зърното?
На всичко отгоре се оказа, че и прочутия "Аерокосмически център" бил дълга вълна без косми... те само наблюдавали, но не можели да наблюдават обекти под един метър. Не можели да прогнозират. Но пък си имат ДИРЕКТОР и няколко души, които гледат умно плоски монитори. И искали още няколкостотин милиона, за да гледали по-добре.
А министърът-бедствие по това време си печеше кълките край хотел за $1700 на ден...
Е това вече ако не е абсурд, здраве му кажи!
Какво да говорим, че Президента бил агент на ДС, Министър-председателя нямал нито един работен ден, дори в казарма не е служил, Министъра на МВР се говори че имал висящи дела... да се учудваме ли, че живеем от абсурд на абсурд? Никак даже...

Няма коментари: