сряда, 1 август 2007 г.

Не му давайте да говори!

За Бога, не му давайте да говори на тоя човек!
Става дума не за кой да е, а за новият шеф на ГДБОП. Провокираха ме негови думи пред "Стандарт" , а именно:

"...Затова мрази моментите, когато при него са идвали оперативни работници с докладна за час-два извънреден труд. "Та тяхната работа няма работно време! През кариерата си не съм взел един лев за подобен труд, нито пък като шеф съм позволявал на подчинените си да приберат пари за извънредна работа", категоричен е новият шеф на ГДБОП."

Приятел, може да си много категоричен, но извънредният труд е регламентиран в Закона за МВР, а си има и специална Инструкция за тая цел... По нормалния свят, умишленото незаплащане на извънреден труд е престъпление. У нас идиотите се гордеят с това. И стават големи шефове по борба с престъпността.

Предлагам шефа на ГДБОП да се запознае с някои членове от ЗМВР:

Чл.202. (1) На държавните служители се изплащат допълнителни възнаграждения и за:
...
3. извънреден труд

Чл.211. (1) Нормалната продължителност на работното време на държавните служители в МВР е 8 часа дневно и 40 часа седмично при 5-дневна работна седмица.
...
(5) Работата извън редовното работно време се компенсира със:
1. допълнителен платен годишен отпуск за работата в работни дни и с възнаграждение за извънреден труд за работата в почивни и празнични дни - за служителите по ал. 4;
2. възнаграждение за извънреден труд за отработени до 50 часа на отчетен период и с допълнителен отпуск за отработеното време над 50 часа - за служителите по ал. 3.
(6) Извънредният труд по ал. 5 се заплаща с 50 на сто увеличение върху основното месечно възнаграждение.
(7) Редът за разпределянето на работното време, за неговото отчитане и за компенсирането на работата на държавните служители извън редовното работно време се определя с инструкция на министъра на вътрешните работи.

И с такива хора ще борим престъпността?! Та те не знаят дори Закона за МВР!!!

Няма коментари: