понеделник, 6 август 2007 г.

Войната по пътищата

Максим причинил сблъсъка с 1 загинал до Бургас
06 август 2007 / News.dir.bg
Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки е причинил снощната тежка катастрофа на пътя Приморско - Бургас, при която загина един човек, а момиче е в кома.
Максим е навлязъл с управлявания от него джип Хамър в насрещното движение, твърди БГНЕС. Проверка с дрегер е установила наличие от 1,2 промила алкохол в кръвта му. Днес се очакват резултатите от кръвната проба.
Инцидентът стана около 19.45 ч. в неделя на десен завой в района на река Ропотамо. Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. Той не е пострадал сериозно при инцидента и не се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ. В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата Петър Петров, на 24 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето е в кома. Към момента се знае, че името й е Михаела. Тя е пътувала на предната дясна седалка, до шофьора. На задната седалка в колата е бил брат му - Валентин, на 17 години, и негова приятелка - тя е с гръбначно-мозъчна травма, а Валентин има множество наранявания, съобщи БТА по информация от болницата.

МС идва от Царево. Има 1700 метра спускане и непосредствен ляв (!!! не десен) завой. Този завой е с обратен вираж и всяка година взема жертви. Там падна в реката, преди 20 години, един рейс и загинаха маса хора. МС е карал бурзо и за да не се обърне е ”отрязал завоя” и е ударил челно хората! Избил ги е без право на избор ( за тях). Втълпяват ни, че завоя е десен за да ни покажат, че другите коли са били в неговото платно. Ако не си го представяте начертайте си го и го вижте. Когато идваш от Бургас завоя ти е десен и караш покрай мантинелата, освен това от тази страна е с правилен вираж. Когато идваш от Ахтопол завоя ти е ляв - и виража те понеся към мантинелата на моста тогава навиваш ляв волан и ”режеш завоя по правата! И хоп! Там ограничението за контето е 40 км/час. При такава скорост даже москвич може да спре на място! Харесвам МС, но мразя държава която прилага тотална дезинформация! Същият този малоумник водеше кампания "Стигни жив!". Но когато си в "Хамър" си мислиш, че си недосегаем, че законите и правилниците не важат за теб... Това е войната по пътищата - група малоумници се мислят, че са над закона и правилата. И най-странното е, че държавата не си мърда пръста за да ги постави на мястото им. Сега изведнъж ще се окаже, че пътя бил виновен, че джипът се скапал, или МС се бил разсеял... В този дух е и изявлението на наблюдаващият прокурор Огнян Стоянов, зам.-шеф на окръжното обвинение в Бургас, който казва: "На този етап не може да се говори за виновен и всички обвинения са измислица. До една седмица трябва да е готова експертизата".
Очевидци твърдят, че след катастрофата МС е излязъл "пиян като кирка". Твърди се още, че алкохолната проба всъщност е била 1,78... Твърди се, че на 500 метра преди катастрофата МС е бил спрян от полицейски патрул, който вместо да го респектира, явно е бил респектиран от хамъра... Разбира се, Министър Петков е отрекъл това...
И след всичко казано и изписано ще се окаже, че жертвите в "хондата" са виновни, защото не са се отстранили от платното си, виждайки движещият се на зиг-заг джип... Нищо ново под слънцето, нали?

Няма коментари: