четвъртък, 19 септември 2013 г.

Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?

Този въпрос със страшна сила в момента циркулира из медийното пространство, като обстановката най-много се нагнетява от кръга „Капитал” на Иво Прокопиев. Нека не забравяме, че т.нар. „протест” започна именно след това предложение. Веднага след инициирането на гражданските протести, кандидатурата беше оттеглена. Но протестът продължи. Т.е. целта му не е била въобще да се протестира срещу назначението на Пеевски, а просто да се търси повод за да може проскубаните седесари, които заради собствената си недалновидност изпаднаха от Парламента, да се намърдат отново там. А и Борисов спешно се нуждаеше от „патерица”, с чиято помощ да управлява. Предишната му патерица Яне не успя да се класира, сините и другите сини също не успяха, а г-жа Кукувица Пръмова се сгромоляса шумно. С АТАКА няма как да стане, тъй като Волен Сидеров много добре помни как беше употребен в предишния парламент.

Защо не се задават въпроси от рода на: "Защо Пеевски е част от съдебната система вече 8 години?; "Защо Пеевски е депутат втори мандат?"... Значи за депутат или следовател е редно и допустимо, а за директора на агенция - не било допустимо... Губи ми се логиката някак...
Нито един път досега, откак избухна демокрацията, изборът на някакъв шеф на някаква служба не е бил повод за обсъждане сред т.нар. общество, камо ли пък да е било повод за преврат.
Но както споменах по-горе, превратът щеше да тръгне - със или без Пеевски. Ако не беше Пеевски - щеше да е нещо друго.

Освен това се прави на важен този въпрос, защото се замитат важните други. Като например какви програми и идеи имат протестърите за управлението? Защо не излъчват представители? Защо с незаконните си протести пречат на гражданите? Кой им плаща? Откъде идва самочувствието на Ради Катинарчето, който се надува сякаш е спечелил 80% на последните избори!?

А кой и кога пита Кой предложи ПОЖАРНИКАРЯ Борисов за гл.секретар на МВР? Ами, че той един ден не е бил полицай. Ама пък е бил в СИК. Защо мили протестъри не духахте вувузелите срещу Цветанов? Да не би да беше компетентен да оглавява МВР? С едва завършеното основно образование в училище за бавноразвиващи се? Със задочното си физкултурно образование? С изключително елементарните си разсъждения? С обърканата си реч? Или с баща си – шофьор на шефа на ДС!?

Реално погледнато Делян Пеевски поне има юридическо образование, а не махане на крачоли като Цветанов... Да не забравяме, че въпреки коментарите, че видите ли Пеевски бил забогатял престъпно, то никой не намери за какво да се хване. А Цветанов не можа да се оправи с едни апартаменти, та се наложи Краси Розовия да си пуска пералнята... А като награда го изтеглиха за депутат от ГЕРБ.

Та кой бил предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС!? За мен този въпрос не е важен, защото ако Пеевски е народен представител, ще бъде смешно да не може да бъде държавен служител от който и да било вид. Т.нар. „протест” не вижда друг начин да се измъкне от безизходицата, в която сам се набута и зацикли на Пеевски.

Няма коментари: