сряда, 7 ноември 2012 г.

Наглата Марковска

Вместо да изпълни молбата на премиера Бойко Борисов да се оттегли, "ако има капка истина" в сигнала за конфликт на интереси и търговия с влияние срещу нея, избраната за конституционен съдия Венета Марковска поиска авторът му да бъде издирен. С писмо до министъра на вътрешните работи и главния прокурор тя е поискала да бъде уведомена за адреса на Георги Тонев Колев, съобщи "Фокус".

Въпросният документ стана причина след избора й Европейската комисия да предупреди за евентуален извънреден доклад заради неизяснен сигнал за конфликт на интереси и търговия с влияние на един от кандидатите. Той беше счетен за анонимен, тъй като авторът му посочил само пощенска кутия, която се оказала несъществуваща по думите на председателя на правната комисия Искра Фидосова.

В писмото на Марковска пише, че анонимният донос е станал повод за масирана медийна агресия срещу личността и човешкото й достойнство, от една страна, и от друга страна - същият е изпратен и в Европейската комисия и е станал повод за заплаха срещу България. Авторката вероятно има предвид собствените си обяснения, дадени пред правната комисия, които бяха изпратени на председателя на еврокомисията Жозе Барозу, а след това част от тях бяха опровергани от зам. вътрешния министър Веселин Вучков.

"Съгласно конституцията държавата гарантира достойнството и правата на личността, а България е правова държава и се управлява от конституцията и законите, а не от доноси. С оглед избягване на неблагоприятни международни последици за България от ЕК, опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за мен, така както и за защита на моето лично достойнство, гарантирано от конституцията, моля соченият като автор на доноса Георги Тонев Колев да бъде издирен, ако въобще съществува такъв, и да бъда уведомена за адреса му. Горното ми е необходимо с оглед разпоредбата на чл. 80 от конституцията, съгласно който гражданите могат да бъдат изслушани в Народното събрание и да представят исканите от тях сведения и документи", пише Марковска. Тя не конкретизира други свои бъдещи намерения. 

Що бе Марковска? По стар герберски почин ще го изкарате криминално проявен, участник в организирана престъпна група, наркоман и клошар ли?
Сигналът верен ли е? Верен е. Ама много си нагла! Оставам с впечатление, че "Наглите" в момента управляват.
А аз си помислих че ще иска разследване на данните, посочени в сигнала, а тя искала адреса на човека...

Аааа, не!
Има си канален ред!

Отиваш в РПУ-то по местоживеене и подаваш сигнал.
Те го завеждат срещу "неизвестен извършител".
Мотаят го 6 месеца и накрая те уведомяват, че поради невъзможност да установят лицето преписката е закрита.
Такъв е каналният ред.
По Конституция и закона, госпожо Марковска! Защо отъждествяваш себе си с България? Намираш, че казването на истината е противоконституционно и води до международни проблеми?
Ако в същия стил и с подобна "юридическа" аргументация си пишеш съдебните решения и мотивите към тях жална му майка на българското правосъдие. Тази лелка освен че е нагла е и ТЪПА и НЕГРАМОТНА. Ако иска да избирва някого, това е ЧАСТНА инициатива и не може да изисква от органите на държавата да го правят! Нека заведе дело за клевета и да си изяснява отношенията в СЪДА.

2 коментара:

kacisf каза...

От толкова много простотии не разбрах в какво е обвинена Марковска, не видях нищо черно на бяло.Цялата дандания прилича на помия и безсилие,срещу единствената политическа сила направила нещо за България през последните 70г.

WhyNot каза...

Ето конкретно по дати (от "Дневник") - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/11/05/1939511_tri_puti_misli_edin_put_luji_-_kak_veneta_markovska_se/