понеделник, 17 декември 2012 г.

Дуелът Шангов - Божилов

Петър Божилов е застрелян със законния пистолет на Шангов, а Шангов със законния пистолет на Божилов, съобщи БНТ днес. Според добре информирани източници, с пистолета на 71-годишния мъж е стреляно само веднъж, а с 45-калибровия пистолет на Божилов - осем пъти. В неделя бяха открити телата на двамата мъже в местността Елата на 5 км от с. Плана. Свидетели на стрелбата няма.

Според полицаите Огнян Шангов е бил силно афектиран и не е искал да ловджиите да са близо до къщата му. След като се скарал с един от тях, той се натъкнал на Божилов. Какво се случва между двамата, обаче, не е ясно. Според непотвърдена информация от другите ловци, Шангов е употребил алкохол.

Криминалистите смятат, че Шангов е стрелял пръв, което е провокирало Божилов да произведе осем изтрила. Все още тече балистичната експертиза, която ще потвърди или отхвърли тази версия.

Няма данни, че Шангов и Божилов да са се познавали, а местната ловна дружинка не е имала проблем със 71-годишния мъж. Най-вероятно ловците са се разпределили "на пусия", да чакат дивеча, подплашен от викачите. След като Шангов се е скарал с първия ловец, той се е натъкнал на следващия залегнал в засада – Божилов. Основната версия е, че личен спор е довел до убийствата.

Петър Божилов е изпълнителен директор на "Национална спортна база" ЕАД. Божилов е с висше образование от ВИФ "Георги Димитров", участвал е в търговски дружества като "Електра 999", където е бил съдружник със Златомир Иванов-Баретата. Работил е в отдел "Кредитиране" в Банка за земеделски кредит и във фирма за търговия на едро.

При представянето си през 2009 г. заяви, че е управлявал 40 декара площ на пазара "Илиянци", а така също и "Еко ойл". По непотвърдена информация е бил и шофьор на Румен Николов-Пашата.

От всичко казано и изписано днес, успях да разбера, че Шангов е стрелял пръв и убил Божилов, който е бил на лов и е носил ловджийска пушка. Това явно много е разгневило убития Божилов, оставил е пушката, извадил е законно притежавания пистолет, стрелял 8 пъти и е убил Шангов. Освен това, от обяснението се разбира, че Шангов е лъхал на алкохол, подразбира се, че е бил пиян. Това очевидно му е подпомогнало точния мерник и той е убил Божилов с един изстрел. От всичко това не разбирам само защо още Цвъки Ушите не се е появил да даде разяснение, че Шангов е криминално проявен, клошар, бил е пиян и е разстрелял един достоен държавен служител на висок пост. 

И сега сериозно - искам да изкажа своите дълбоки и най-искрени съболезнования на близките на Огнян Шангов, честен човек и отличен стрелец.
Както и да изразя своето най-искрено и неподправено задоволство от успешната ликвидация на един мутренски боклук с култовия прякор Пешо Поялника, поставен на висок пост от други мутри.

Хвала и дълбок поклон на такива перфектни стрелци, които само с един изстрел осигуряват истинско правосъдие, нещо което липсва от десетилетия у нас!

Няма коментари: