сряда, 18 април 2012 г.

Милиционери в действие

40-годишен собственик на заложни къщи е бил открит мъртъв в една от къщите му в столичния кв. "Горубляне". Тялото на Драгомир Бицов било открито на 14 април от негов приятел, който сигнализирал в полицията.

Пристигналите на място полицаи и съдебен лекар първоначално решили, че става въпрос за естествена смърт. Едва на следващия ден станало ясно, че Бицов е умишлено умъртвен. Аутопсията установила, че по тялото му има две огнестрелни рани.

По-късно изтече информация, че двата изстрела били в главата (!?). Та Съдебен лекар и милиционер пропускат да забележат две огнестрелни рани... или са били слепи или е трябвало да изчакат да се измисли правилната версия за случилото се... Да не забравяме, че според първоначалната версия:

"София, 18 април /Димитър Абрашев, БТА/13:37/ Мъж на видима възраст около 50 години се е прострелял, съобщиха полицейски източници. "

После обаче куршумите се оказали два, което прави теорията за самоубиството приемлива само за кръгъл гербер, пардон идиот. Защото това за тях е очевидно самоубийство. Не е бил сигурен с първия куршум и си е пуснал един контролен. Както оня Стойчо дето с белезници се гръмна няколко пъти с полицейски пистолет при абсолютно ненужен обиск, без поемни лица...

После беше впрегната машината за манипулации. Справка в информационно-правните регистри показала, че е едноличен собственик на фирмата "Ив-Трейд", която се занимава с предоставяне на парични заеми, обезпечени със злато. През тази фирма убитият е държал няколко заложни къщи. Чрез "Ауто Диб – Трейд", на която също е едноличен собственик, Бицов търгувал и с авточасти. Ведтнага убитият беше обявен за "лихвар" и форумните милиционери лавнаха: "Заслужил си го е!". Познат сценарии - Яна беше клошарка, Шкафа - мутра и криминално проявен. Бицов обаче явно няма криминалистическа регистрация и прякор, поради което нямаше как да бъде обявен за "криминално проявен" или "известен на полицията".

Развитието на случая - полицията е задържала криминално проявен мъж за убийството на Драгомир Бицов в кв."Горубляне". Той е направил самопризнания, съобщи шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов. Щото видите ли, ако не е криминално проявен, то няма как да извърши убийство. Ако някога съсед е подавал оплакване срещу вас, нищо чудно и вие да сте криминално проявени :)

И сега интересната част - "Към момента няма данни за лихварства или това, което беше написано", каза още Валери Йорданов.

Убийството в "Горубляне" е поредното от серия разстрели в последния месец. Първо бе убит Кирил Кирилов–Шкафа, подсъдим по делото "Наглите". След това в центъра на София беше застрелян и Йордан Динов. Дни по-късно показно бе убит Васил Лазов, чиято основна дейност бе свързана с отпускане на кредити срещу ипотеки.

МВР съобщи за убийството на Бицов, след като за него в сряда информира столичен вестник.

Няма коментари: