четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Поредна наглост

Управителят на НЗОК Нели Нешева е получила през миналата година допълнително възнаграждение от 12 156 лева. Тя заяви, че не се срамува от получения бонус и няма да го върне, тъй като трудът й си има цена. Като своя заслуга Нешева посочи “безпрецедентното спокойствие“, което са внесли в системата с работата си.

Това е поредната потресаваща наглост! Думите просто не достигат! На фона на умиращите без лекарства раково болни, на фона на умиращите деца, чиито родители обикалят от врата на врата да съберат някой лев за лечението им, при безумното състояние на болниците, спешната помощ, липсата на животоспасяваща апаратура, тази незаменима специалистка гушва едни пари, които смята, че й се дължат като бонус за "прекрасно" свършената работа и сумата се равнява на почти 50 минимални работни заплати!??

Работната и заплата, предполагам, е в пъти по-висока, отколкото на лекар в "Спешна помощ".

Мила, Нели! Трудът ти действително има цена и тя изрично е посочена в трудовото ти възнаграждение, което си приела по силата на сключения трудов договор. Като не ти харесва цената – отиваш да сееш трудът си на друга нива – щом „здравната” не го оценява.

Колкото и да не ми допада, Лудото Яне" още през 2010 год. беше заявил:

„Кандидатурата на Нели Петкова Нешева е изключително неподходяща и е опасна за Здравната каса”, заяви Янев. „От биографията й личи, че е некомпетентна да управлява НЗОК, няма необходимите мениджърски качества и е кандидатура събрана на случаен принцип, така както обикновено ГЕРБ ги събира без никакви критерии и правила своите кандидати за един или друг пост”, каза депутатът. По думите му се наблюдава липса на кадрови потенциал в ГЕРБ и невъзможност да се доверят на професионалисти. „Те разчитат само на верни хора, които са готови да продължат да осъществяват това, което им разпореди Борисов лично или да спазват образно казано правата линия на партията, така както е било по времето на комунистическия режим”, заяви Янев. По думите му е опасно Нешева да оглави Здравната каса, защото била свързана с фармацевтични компании. Той обаче отказа да поясни за кои компании става въпрос. Янев съобщи още, че Нешева е била регистрирана като едноличен търговец и е била заличена като такава преди месец-два..."

В заключение - поредният пример за кадрите на ГЕРБ!

Няма коментари: