четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Арогантността в нападение

Имаше един принцип - най-добрата защита еатаката. Е на Цецо явно са му го казали. Защото днес виждам, че отноо се впуска в атаки към съда. Добър или лош, този съд дава едни мотиви. За разлика от неговата полиция и любимата му прокуратура.

Видно е обаче, че Цветанов много сериозно се е объркал за мястото, което заема МВР в разделението на властите. МВР работи съвместно с прокуратурата, но ПОД УКАЗАНИЯТА на тази прокуратура. Ако прокуратурата и МВР считат, че си вършат перфектно работата по делата, а съдиите ги саботират, тогава да си проведат "ювелирните" акции и да разкрият корумпираните съдии. На своя страна имат и ВСС, който пък следва да уволнява некадърните съдии. Само че въпросният министър много срамежливо отбягва темата за неговите кадрувания в съдебната система - шефовете на СГС и ВАС, където излязоха доста кирливи ризи. В момента съотношението на силите във Висшия съдебен съвет е в полза на неговата партия - квота на прокурорите, следвателите, шефът на ВАС и парламентарната квота. Тоест ВСС има цялата институционална тежест да проверява и наказва съботиращите делата съдии. Парламентът от своя страна е контролиран от ГЕРБ, което означава, че могат да променят Закона за съдебната власт, НК и НПК в каквато си насока искат. На власт са от година и половина и отгоре. За какво реват тогава и то непрекъснато и само срещу съдиите?! За да могат да си гарантират полицейския и административен произвол, ето защо. И да печелят и други избори с полицейски и административни машинации. 

И не на последно място - ама Цветанов, и ние имаме съмнения бе пич! И на нас ни се струва странно, как по време на обиск се самоубива арестант, а на друг случайно му се забравя торба на главата, да се задуши, такива неща. Верно, проверки, всички са изрядни, ама някакси, съмнително си е... Сега, надявам се, да ни разбереш съмненията!

Няма коментари: