сряда, 19 януари 2011 г.

За подписката на Яне

Повдигнатата тема предполага да игнорираме симпатиите или антипатиите си към личността на Яне Янев и да потърсим отговорина следните въпроси.

1.Има ли Яне Янев интерес да "тъпче" организираната от неговата партия гражданска подписка с "мъртви души"?
Естественият отговор е не. При положение,че процедурата предвижда проверка на всяка подобна подписка, това би представлявало своебразно политическо сепуко.

2.Кой има полза от компрометирането на подобна подписка?
Такава полза има управляващата партия, която в момента дължи на обществото трудни отговори свързани с политическото покровителство на контрабандата и организираната престъпност и масовото и безконтролно следене и подслушване на гражданите и за които има налице сериозни доказателства. Освен това управляващите ряазполагат с най-големи организационни и кадрови възможности затова разполагайки с цалата държавна машина включително и базата данни на ГРАО.
Имасигнали,че по подобен начин през последните години ГЕРБ са използували информационните масиви на МВР при подбора но кандидатите за свои членове.

3.Необходимо ли беше използуването на ДАНС при проверката на подписката на РЗС?
Очевидно не, както не е било необходимо и при проверката на подписката на ВМРО, която бе извършена от ГРАО и при която са установени подписи от над 700 починали граждани и стотици друти нередовни подписи по други причини. Освен това посещенията на агенти на ДАНС по домовете на гражданите подсилва и без това внушавания от управляващите, страх у гражданите от следене, подслушване и политически рпересии,което деформира достоверността на тахните покозания.

4.Представлява ли евентуалното манипулиране на подписката на РЗС опасност за националната сигурност?
Отговорът е не. Никоя гражданска подписка не може да предствалява опаснст за националната сигурност за България тъй като не влече след себе си никакви правни и политически последици.Както е известно през последните 20 години всички граждански подписки са отхвърляни от българските управляващи.

Няма коментари: