сряда, 30 януари 2008 г.

Самолетна авария провали визитата на Първанов в Мексико

Интересно, някой да е чул предварителното обявяване на тази визита в Мексико?! Много успешно нашият президент се прави на разсеян вече втори мандат и старателно избягва визити в ЕС. За миналата година, по данни от сайта на президентството, Първанов е посетил 4 страни членки на ЕС и 8 страни от Азия общо с вицето си. В ЕС има 26 други страни и президентът по две на месец да посещава пак не може да ги обиколи всички за година. Нима президентът смята, че няма какво да си каже с колегите от Европа и че у нас всичко вече е по европейските норми?
А може би президентът просто не е разбрал в кой точно съюз сме влезли. За сметка на тази очевадна пасивност към ЕС Първанов има 5-6 посещения в Москва, изброените в Азия, а сега е тръгнал и към Латинска Америка. Не ни остава нищо друго освен да напомним на президента, следващият път като тръгне пак натам, да не забрави да се отбие и в Куба и Венецуела.
Защо това "официално посещение" не беше предварително обявено, защо още се ползват стари руски бракми от държавната администрация и какво правят агентите Тошев и Рашидов с Гоце в самолета на НАШИ РАЗНОСКИ? Националното радио съобщи, че главният редактор на "Труд" Тошо Тошев дори се е направил на мъж и е пренебрегнал забраната и се е обадил от самолета по мобилния си телефон в редакцията на вестника, за да предаде новината.
А и какво точно ще прави българският президент в Мексико??? Договори за "добросъседски" отношения ли ше сключва, сомбрера ли ще внася, или може би мексиканска царевица?

Няма коментари: