четвъртък, 24 януари 2008 г.

Забраниха домашни любимци без своя стая

Депутатите приеха окончателно на второ четене хуманния законопроект за защита на животните.

Според закона се забранява отглеждането на котки и кучета в кооперации или блокове, ако на домашните любимци не са осигурени необходимите площи - не по-малко от 6 квадратни метра за малки породи кучета до 10 килограма и минимум 10 квадратни метра, ако четириногите тежат над 25 килограма.
От началото на годината все с важни неща се занимават ДЕПУТАТИТЕ - кога ще почиваме през годината, кога и колко ще отработваме, сега за кучетата... Другата седмица вероятно ще има закон колко често да къпем домашния си любимец...

Или казано с други думи, това е поредният закон, приет за да се покаже на света и Европа, че имаме такъв. На всички е ясно, че никой няма да се сети за съществуването му след това. За да се определи има ли достатъчно място за животинката в апартамент от 70 кв.м., трябва да се знае по колко квадрата задължително трябва да се осигурят НА ЧОВЕК и тогава да се прецени остатъкът покрива ли изискваната площ за любимеца. Да сте чували има ли закон определящ минимално жизнено пространство за хора?! Няма и в БГ няма да има.

Аз живея в кооперация и спалнята в която спя с съпругата ми е на площ 7 кв.м. Котката ни спи при нас. Това значи ли, че ние трябва да се изнесем от там, за да може тя да си спи спокойно? :)

1 коментар:

MupocILaB каза...

какви са тези глупости от старна на нашите политици...тея друга работа нямат ли си? например да се сетят да оправят тая държава че като я гледам взе доста да затъва :| Вместо това ще ни забраняват да си отглеждаме домашни любимци...хаха смях... аз имам куче и котка и смея да кажа че ги приемаме като част от семеиството а не като домашни любимци! Немога да си обесня какво си мислят тея хора като забраняват да си ги държа в къщи...и какво могат да направят ако нямам отделна стая за кучето и котката? Ае да ми напишат глоба...кой ще ме накара да си я платя или да не им дава акъла да дойдат да ги изземат тогава вече ще стават страшни филми!!! Ще ме извиняват онея "пичове" от министерството ама много им здраве и успех с новия жизнено важен закон които са приели...