петък, 14 септември 2012 г.

И пак за Белене

Втори ден, след като беше предявен иска от Росатом срещу България. Не мога да кажа кой ще спечели делото, но поне мога да споделя впечатлението от поведението на страните. Определено българската позиция е неадекватна по следните причини:

1. Агресия, закани, заклинания, изпозване на изрази като вероломство за това, че някой си е потърсил правата в съда! Днес Борисов беше на косъм да извади бухалката, та няма ли кой да му каже, че не всички граждани обичат мутренското разрешаване на спорове? Как си представят обстановката в съдилищата Борисов и Дянков, ако всички започнат да се обиждат, заканват и плюят пред съдебните зали?!?! Ами като сте прави, внесете спокойствие, бе господа управляващи и просто се подгответе да спечелите делото, защото сегашната ви поведение издава абсолютна несигурност.

2. Юношеският министър със сладките бузки го сложиха под покривката, за да не трепери по пресконференциите, че милия изобщо не знае къде се намира.

3. Абсолютно и тотално противоречие в изказванията на нашите управляващи - вчера щяхме да ги пляскаме, защото няма договор, днес ще го обявяваме за нищожен. Кое точно ще обявяваме - това, което го няма ли?

4. От позицята на Росатом става ясно, че това нещо, което вчера го нямаше, а днес го има (договорът) не било прекратено. А бре Борисов, нямаше ли кой да ти каже, че договор се прекратява с известие, та поне едно писъмце да им беше драснал на тези руснаци или не ти остана време от лентички и от футбол? В тоя съд, в който ще ни съдят не кадрува цвъцковото ВСС и съдиите ще гледат документи, а не интервютата, които даваш на Бареков, Бенатова, Найденова и други подобни плужеци.

5. След агресията, Борисов заговори за вечната българо-руска дружба, за да не вземе другаря Путин наистина да се обиди. Това поне е правилно, че ако ни врътне и кранчето от Газпром - за три дни ще те измете тоя прост материал, който заблуждаваш трета година. Правилно, правилно, ама шизофренично, като всичко в политиката ни от години.

Да, другарю Борисов и тези преди теб бяха такива, разликата е, че прибираха с писалки, а ти прибираш с бухалки /или по-точно бухалката Цветанов/. И точно това ти е проблема, че ти си същия, само дето се държиш малко по байганьовски - така както обича материала.

"Искрено се надявам, че президентът Путин не знае за това тяхно действие. Защото, ако знае, никак няма да му бъде приятна срещата на 9 ноември в България. Тогава трябва да подпишем за "Южен поток", каза Борисов. 

Малко по-късно говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че в програмата на руския президент не е предвидено посещение в България, но контактите ще продължат по дипломатически път.

Няма коментари: