четвъртък, 8 декември 2011 г.

Милиционерщина в действие

Изключително глупава и юридически неиздържана оперативна постановка за дискредитиране на неудобен свидетел е вчерашният арест на адвокат Николай Велков веднага след пресконференция, на която дой изнесе доста обезпокоителни факти.

Та наркобосът Киро Японеца е „прискрибан” от ГДБОП и включен за главен изпълнител. Съответно той безпричинно набива адвоката Николай Велков, който е изключително неприятния и прекалено много знаещ човек, че не си затваря и устата.

Нещо повече – даже се осмелява са съди вицепремиера и вътрешен министър Цветанов за клевета! След това съгласно постановката Киро Японеца се извинява на адвоката и му предлага извън съдебно споразумение, понеже тогава бил пил, не се контролирал, та съответно да си плати за нанесената му телесна повреда.

Междувременно, съгласно комбинацията, Киро Японеца подава официално оплакване за изнудване, на което полицията не дава ход, не разпитват адвоката, а вместо това иска разрешение за СРС от послушен съдия и полицаите законосъобразно "качват телефоните на контрол" и съответно бележат парите, с които ще се плати и застават на гюме.

КАКВО ИЗНУДВАНЕ!? Биеш – плащаш си надлежно или те съдят! За нанесена телена повреда се дължи обезщетение, което може да се договаря извънсъдебно. Бати скапаната държава и слобограмотните й полицаи!

Ей от всяка дърво сФирка не става. После съдът в Страсбург бил виновен, че мафията си има полиция и държава.

Все сме гледали поръчкови изпълнения през годините, но тук се минават всякакви граници. Демокрацията не е в опасност защото тя на практика вече не съществува. Този абсурден арест е поредното доказателство, че МВР и ГДБОП в частност се е превърнало в мутренска бригада за изпълнение на политически поръчки. Всеки, който е неудобен на властта се мачка по всевъзможни начини, включително и фабрикувани обвинения. Този Велков не ми е никакъв, нямам никакъв интерес да го защитавам, но аз не съм сляп и виждам добре за каква скалъпена история става въпрос. Вчера си отвори устата за връзките между Драшков-КТБ-Пеевски и центрофугата го завъртя... А това комично лице Флоров е събирателен образ на типичния милиционер отпреди 89-та година. Само му чуйте изказа, физиономията, поведението и повече не е нужно да се коментира. Човекът неслучайно наскоро призова да се върне комунизма, че само тогава имало ред и сигурност в държавата. А това "г-н Кирилов" от вчера беше върха на сладоледа. С такива елементи като Флоров, Цветанов и не на последно място Борисов, тази държавица е обречена на милиционерско-мутренска диктатура.

Ето един чудесен коментар на Татяна Дончева:

http://kanal3.bg/?v=6415

Безкомпромисна е за груба злоупотреба със служебно положение. Всеки нормален човек, всеки човек, що годе запознат с правото, ще го потвърди.

Няма коментари: