вторник, 3 май 2011 г.

Фалшивото „убийство“ на призрака Бин Ладен слага край на Афганистанската война

Американската еуфория, предизвикана от операция "Джеронимо", в която Осама бин Ладен бил убит, едва ли ще издържи и седмица, камо ли да изтрае до президентските избори през ноември 2012 г., каквото е истинското й предназначение. Просто защото е съшита с бели конци. Онзи ден президентът Обама заяви в телевизионното си обръщение "към американския народ и света", че лично е ръководил разкриването на Осама още от август 2010 г. и на 2 май издал заповед на отряд американски тюлени да нападнат имението в пакистанския курорт Аботабад, в което Осама се е укривал. Героичните тюлени убили 5 души, сред които Осама, една от жените му, синът му (вероятно става дума за Хамза бин Ладен) и двамата братя-куриери, които се водят собственици на силно охранявания имот.

Но които и да са убитите 5-те лица, те очевидно нямат нищо общо с медийния конструкт Осама бин Ладен. Същият, дето уж на 11 септември 2001 г. изпратил 4 боинга срещу символите на американската мощ.

Известно е, че автентичният Бин Ладен е бил убит (или с променена самоличност е изчезнал сред човешкото море) не по-късно от края на 2001 г. Оттогава са последните му медийни изяви. Всички останали монтажи и колажи, които се появяваха след това, бяха разобличени от специалистите по графичен дизайн и анализаторите, които познават лично Бин Ладен от 80-те години, когато е живял в Пешавар като агент на ЦРУ и през 90-те години, когато започва да воюва срещу своите американски създатели.

Докато беше жив, Осама отричаше да има пръст във взривяването на US посолствата

в Найроби (Кения) и Дар ес-Салам (Танзания) на 7 август 1998 г. Часове след този атентат Бил Клинтън го обяви за "Враг No 1 на САЩ".

"Не съм имал възможност да участвам на никакъв етап в подготовката и провеждането на това благородно дело", заяви в отговор саудитецът.

В последното си вестникарско интервю от 28 септември 2001 г. за пакистанския вестник "Уммат" (който излиза на урду), Осама Бин Ладен отрече категорично каквото и да е участие - свое или на Ал Каида, в събитието "911" (11 септември 2001 г.) - виж 14-та страница.

Освен това, ако Бин Ладен е бил жив досега, Вашингтон нямаше да пробва да излъже света с фотомонтаж между една негова снимка, която се появи в медиите през 1998 г. и снимка на убит джихадист. За да видят дали човечеството ще се хване на въдицата, сценаристите на филма "Осама убит" пуснаха този фотомонтаж първо в пакистанската държавна телевизия, а оттам той се появи и в Асошиейтед прес (АП) и уеб страниците на "Дейли мейл", "Таймс", "Телеграф" и "Мирър".

Вижте съвпаденията - наклонът на главата, усмивката, бръчките около устата, ухото, смолисточерната, недокосната от барута и огъня брада - са същите. Същите са даже лъщящите от светлината няколко бели косъма в брадата му.

Само че не се получи. Първа изрева на умряло Агенция Франс прес (АФП), която откри измамата. В Туитър бяха пуснати компонентите на фотомонтажа, който вече е бил публикуван на 29 април 2009 г. в близкоизточното интернет издание themedialine.org. Поради което беше и изтеглен.

Още през далечната 2001 г. Осама бин Ладен изглеждаше съвсем различно - видеозаписите му от този период са в интернет . На всички тях той изглежда много болен, побелял и по-стар с поне 10-15 години от снимката на мъртвия Бин Ладен. По повод на един от тях, излъчен на 27 декември 2001 г. по Ал-Джазира, американският агент Питър Берген, който през 1997 г. се е срещал лично с Осама, каза следното:

"Бин Ладен е страшно остарял между 1997 и октомври 2001 г. Той изглежда ужасно и едва движи лявата част на тялото си. Явно има диабет, а поначало страда от ниско кръвно и е ранен в крака. Той явно е на диализа заради проблеми с бъбреците". ("Peter Bergen: Bin Laden has aged enormously", CNN, Feb. 1, 2002)

Но най-голямото доказателство, че в операция "Джеронимо" на 2 май 2011 г. никакъв Бин Ладен не е бил убит, е фактът, че САЩ не могат да публикуват автентична снимка на убития. Защо?!


Вашингтон публикува смъртните снимки на синовете на Садам Удай и Кусай, на убития Мусаб ас-Заркауи - лидерът на "Ал Каида в Ирак",

засне и публикува цялата екзекуция на Садам Хюсеин. Кое пречи да публикува и снимка на мъртвия Бин Ладен?

Барак Обама се увлече в импровизациите дотам да твърди, че Бин Ладен бил "погребан в морето, според ислямския обичай". Религиозният обичай повелява човек да бъде погребан в морето, само ако е умрял там. Но такова погребение прикриха всички следи така, че пропагандната машинация на Вашингтон никога да не бъде проверена.

Второ, къде са смъртните снимки сина му, на убитата съпруга на терориста и на двамата братя-куриери? Те къде са погребани - и те ли в морето? Защо, след като няма опасност някой от тях да стане "знаме на джихада", а гробът му - място за поклонение?

Очевидни са и крайните цели на лъжата.

"Америка не може да загуби война"

казват стратези на американската мощ като Кисинджър и Бжежински. Признае ли се за победена дори само в една война, тя ще загуби статута си на световна свръхсила.

САЩ трябваше да намерят начин да сложат край на Афганистанската война, който да изглежда като американска победа. Демократическата партия започна подготовката за това през 2008 г., когато нейният кандидат-президент Барак Хюсеин Обама обяви, че в Афганистан САЩ воюват НЕ срещу талибаните, а срещу Ал Каида. Един вид - талибаните са добри хора, но лошата Ал Каида ги прави терористи.

Удобството на тази концепция е в това, че от момента, в който Ал Каида бъде победена, САЩ ще могат да обявят военна победа и да се изтеглят от Афганистан. А да победиш призрак не е хич трудно, понеже той съществува само във въображението на хората. "Моята цел е да победим Ал Каида", повтори Обама след като стана президент и даже започна преговори с талибаните. (От 2 години САЩ дават пари на талибани, които сложат оръжието.) С известието, че е убил основателят и лидера на Ал Каида, Вашингтон слага край на Афганистанската война и отчита победа.

Второ, лъжата за смъртта на Осама погребва лъжата за 11 септември, чието поддържане погълна много пари. Наивните американци гледат как от предварително минираните с експлозиви кули на СТЦ извират гейзери железобетон и изобщо не си задават въпроса кой минира сградите, нито пък кой организира контролираното събаряне на 47-етажния блок на СТЦ, в който самолет не се е удрял.

Трето, Обама слага край на войната срещу ислямския тероризъм в по-широк аспект. С "убийството" на Осама той дава знак, че ислямският терор (Ал Каида) няма вече да се употребява като казус бели за военни интервенции в мюсюлмански държави. Започва новата любовна история между Демократическата партия и исляма, която при управление на републиканците залязва. Новият етап обслужва политиката на Вашингтон, позната ни вече като "жасминови революции" или "арабска пролет", макар че започна в началото на зимата. Ислямистите, които движат тези пучове, са добри, "умерени", толерантни - само

Осама Бин Ладен беше изопачил исляма, но с него умря и ислямският терор

С тази Вашингтон качва на власт джихадисти от терористични организации като "Мюсюлмански братя" в Египет, "Еннахда" в Тунис, "Ал Каида на Арабския полуостров" в Йемен, и "Ислямска бойна група" в Либия.

"Ние убихме лошите Сега идва по-важния въпрос - дали добрите революционери в Тунис, Египет, Либия, Йемен ще могат да управляват. Умерените проявиха героизъм в свалянето на тези режими, но дали ще могат да прилагат прогресивна политика?', обясни схемата Томас Фридман от "Ню Йорк таймс" на 3 май.

Пето и най-важно - с националистическия подем, който предизвика сред наивните американци, Обама дава мощен тласък на предизборната си кампания за втори мандат, която хич не вървеше. Ниският му рейтинг се устремява нагоре. "Днешното постижение е свидетелство за величието на нашата страна" - заяви US президентът, който на 3 май цъфна на Кота Нула. Събитието изтрива от паметта на избирателите недоволството от слабата му икономическа политика и некомпетентното водене на войната в Афганистан. "Трима президенти се мъчиха да хванат Бин Ладен, но само Обама успя да постигне това, вземайки смело и отговорно решение за нападение на имението в Пакистан", каза негов съветник. Така Обама отнема основното предимство на републиканците, които са силни именно във въпросите на сигурността.

Сценарият му обаче има една голяма слабост - беше разигран прекалено рано. Ако беше го поднесъл като характерната за американските кампании "октомврийска изненада", до 4 ноември 2012 г. избирателите може би нямаше да имат време да се усетят. Сега обаче голяма част от лъжите вече лъснаха. На 3 май коментаторът на Си Ен Ен, д-р Санджей Гупта ни подготви за първото отстъпление - Вашингтон няма ДНК анализа на трупа, защото "не може да има съвпадение, по-голямо от 50% между Осама и неговите братя и сестри."

Тъй че, приятно гледане на филма до ноември 2012 г., когато, да се надяваме, американците ще са вече изтрезнели.

Продукт на ЦРУ

Тази снимка показва разговор между съветникът по националната сигурност на президента-демократ Джими Картър и Осама бин Ладен през 1979-1980 г. Тогава Осама Бин Ладен е бил вербуван като агент на ЦРУ. *0-те години бяха времето, когато САЩ създадоха въоръжения джихад, за да го използват като оръдие срещу Русия, Сърбия, пък и цяла Европа.

Но срещите му с разузнавателното ведомство не престават и след като Вашингтон му изработи алиби на свой смъртен враг.

Според в. "Фигаро" от 2000 г. създателят на Ал Каида е страдал от хепатит С и в Kандахар е имал машина за диализа, a 2 месеца преди 11 септември 2001 г. е бил за 10 дни в американската болница в Дубай, където с него се е срещнал агент на ЦРУ. (Виж "CIA agent alleged to have met Bin Laden in July" във в. "Гардиън" от 1 ноември 2001 г.)

Джихадист № 1 в света e починал в края НА 2001 г.

Че Бин Ладен е бил години наред на диализа и вероятно трябва отдавна да е умрял от бъбречна недостатъчност заявяваха редица експерти и държавни глави, разполагащи с разузнавателна информация.

На 18 януари 2002 г. не някой друг, а президентът на Пакистан ген. Первез Мушараф заяви за Си Ен Ен, че Бин Ладен вероятно е мъртъв, защото болестта му изисква стерилна лабораторна обстановка за диализа на всеки 3 дни, с каквато той едва ли разполага. Докато живееше при талибаните в Афганистан, той имаше две машини за диализа, заяви Мушараф (Виж "Pakistan's Musharraf: Bin Laden probably dead"

На 7 октомври 2002 г. президентът на Афганистан Хамид Карзай заяви: "Осама бин Ладен вероятно е мъртъв. Но Молла Омар е жив, ние знаем това" (Виж "Karzai: bin Laden probably dead", CNN, Oct 7, 2002)

На 18 юли 2002 г. Би Би Си съобщи, че Бин Ладен "вероятно" е мъртъв. Тук думата 'вероятно" е сложена, за да подчертае, че никой не е намирал трупа му. "Шефът на отдела за борба с тероризма във ФБР, Дейл Уотсън, заяви, че Осама бин Ладен вероятно е мъртъв. За първи път висш американски представител огласява публично подобно становище. Бин Ладен е спряган за основният виновник за атаките на 11 септември", съобщи медията.

На 22 октомври 2002 г. Си Ен Ен публикува завещанието на Бин Ладен, поместено преди това в оригинал (на арабски) в излизащото в Лондон арабско списание "Ал Маджала". Главният редактор Хани Накшабанди казва, че негов кореспондент го е получил в Кандахар. Завещанието носи датата "14 декември 2001 г., Афганистан" и е подписано от "Вашият брат Абу Абдулла Осама Мухаммад бин Ладен". В него Tерорист No1 казва, че е бил предаден от талибаните и Ал Каида. Той заклева жените си да не се женят, а да се отдадат на децата си. Осама заклева и синовете си да продължат джихада, но да скъсат всякакви връзка с Ал Каида. "Към муджахидините от целия свят: "Аз носих бремето на мюсюлманите и техните каузи, избрах опасен път и изтърпях лишения, разочарования и предателства. Ако не бяха предателствата, нещата щяха да бъдат други…Моят последен съвет е: поемете дъх, оставете временно сраженията с евреите и кръстоносците и се помъчете да прочистите своите групи от агенти и страхливци и от шарлатаните, които сред вас се представят като улеми (теолози- б.р.)... Ние ще победим срещу САЩ и неверническия Запад, дори ако това отнеме много десетилетия", се казва в текста.

На 26 декември 2001 г. пакистанският в. "Пакистани обзървър" публикува сведение един талибански главатар, според което "в средата на декември шейх Осама умря със спокойна, кротка смърт от белодробно възпаление". То бе веднага препредадено от "Фокс нюз". Според талибана, на погребението му, извършено в афганистанските планини недалеч от Тора Бора, са присъствали "30-тина приближени на Осама, членове на семейството, бодигардовете му и няколко приятели сред талибаните."

Няма коментари: