вторник, 6 май 2008 г.

И бяха празници

И бяха празници! Шест почивни дни...
Стоичков наби журналист и псува бременната му съпруга. Нищо ново - колко много му се кефеха на "Камата" когато псуваше съдии, футболисти и кой ли не... Дори "пИчелиш и не пИчелиш" научи със зор, но то момчето си ни е такова - знае само да псува, а дали може да рита... Не знам. Сред слепците и едноокия е цар.

Дениславчо от "Мюзик Айдъл" пък се взе насериозно и наби журналистка. Така де, щом Ицо може, защо и до вчера никому неизвестния хлапак да не се напИне?!

Охраната от НСО на Доган пък наби журналисти от СКАТ. Щото Доган отдавна се взема насериозно, но пък при тая смешна прокуратура защо да не?!

При пожар едва не загина цяло четиричленно семейство. Бащата и майката успели да спасят децата си, но самите те фатално пострадали при падането. Майката фатално, бащата бере душа. Но затова пък вместо да помагат, десетки... снимаха. Така де! Защо да не? Екшън на живо... Пожарната пък не пристигнала навреме заради задръстена от паркирани коли улица. И блокирала от другата страна, а през това време хората са изживявали последните си минути живот, борейки се да спасят поне децата си. "Потресаващи кадри" обявиха от новините. Така е - потресаващо е наблизо да умират хора, а ти спокойно да снимаш. Както при оня пожар във влака.

О, да. Станишев заяви: "МВР да респектира мафията дори да няма доказателства".
Др. Станишев, попитайте др. Корнезов или другаря вътрешен миснистър (те поне са юристи), какви санкции са предвидени за длъжностните лица, изполващи правомощията си, за да "респектират" без правно основание.
Точно доказателствата и защитата на обвинителните актпве в съда са средствата, с които може да се окаже натиск върху организираната престъпност. Призивите за друго отношение издават безсилие, тотално непознаване на закона и сигурни дела в Страсбург, ако "респектиращите мерки" бъдат приложени в действителност.
Защото не може да нарушаваш закона с мотива, че някой е престъпник и тъй като си безсилен да го докажеш да си служиш със средставата на процесуалната принуда, за да го наказваш.


Та бяха празници...

Няма коментари: