събота, 22 март 2008 г.

Зад огледалото

Интересна и изпълнена с обичайни събития беше изминалата седмица.

Първо депутати зарязаха луксозните си возила и се качиха... на влак. Е, и влакът беше специален - бели якички и усмихнати кондукторки, без цигански тумби с бохчи, ез пушачи във вагоните и в ресторанта... та дори и с детски кът!!! Депутатите се увериха със собствените си очи, че подопечните им се возят на супер луксозни влакове... след което пак се потопиха в лукса на служебните си беемвета, които скоро щели да сменят пак.

Второ - зам.шефът на ГДБОП бил подслушван и в разговорите си с именит алкохолен бос приемал подаръци и го предупреждавал за проверки. Бег бос министъра на вътрешните работи показа, че единственото, което го интересува в този случай е... кой по дяволите е подписал подслушването!!!

Трето - пак се завъртя аферата "Куйович". Главният секретар на МВР не бил го прикривал, а видите ли, когато работата назряла, сам, самосиндикално се грабнал с колата си и иззел много важни документи от касата на зам.директора на ОДП Разград. Същият този, който твърдеше, че главният секретар прикривал Куйович, а после изведнъж пострада от амнезия и обвини журналистите, че са монтирали думите му, та за това му геройство дори го възстановиха на работа... А е толкова просто да се види цялата преписка - кога си е подал заявлението за паспорт, през кой е минало и кой е разрешил. Е явно някой го прави много сложно!

Четвърто - работници бяха затрупани на строеж... Този строеж не бил законен, но се разбра едва след злополуката. Чудно кой е проспал, че обекта няма разрешително, няма надзор, няма нищо! И ако работниците не бяха загинали дали щяхме да разберем изобщо, че е незаконен?!

Пето. На Меглена Кунева откраднаха чантата с два важни GSM-а... И както винаги в подобни случаи, когато е намесен комисар или посланик, о, чудо - телефоните бяха намерени! Едната крадла била с 16 регистрации, друга с 60. Е поздравления за съдебната ни система, поздравления и за славните ни полицаи! Трябва ли всички да сме еврокомисари, та да ни намират откраднатите телефони за един ден?!

Шесто. Дете от дом пострада, дете от дом бе убито, дете от дом, дете от дом... На мен ми омръзна! Първо BBC направиха филм, който не бил верен и само очернял страната ни, а после чудно всичко се оказа истина. Като филма им за Батето, който май действително поиска мангизи, като филма за търговията с деца, шумотевицата покрай който затихна... Или филма за онези митничари, заради който арестуваха румънски журналист заради използвано СРС!!! Евала!!! А цялата работа е в това, че трябва да се пресече раждането на деца от деца, раждането на деца от родители, които не могат да се грижат за тях. Защото аз не искам да плащам за това, че някой предпочитал да свършва вътре... Щото такава му била традицията... А и нашата мила прокуратура, която се самосезира за какви ли не глупости, нито веднъж не се самосезира за секс с малолетна! Сигурно тринайсетгодишните циганета са забременели по въздушнокапков път!
И като стана думи за филми - преди две седмици западни медии алармираха за търговия с органи в България. Е нямало било! Тая седмица изведнъж се оказа, че имааааа... Даже един мишок арестуваха. На него пък сичко му било точно! Аферим!

И като капак на всичко - зам.външният ни министър имал бил две имена - едното за пред медиите, другото - за участие в бордове на фирми. Имал и трето - "Бисер" - с което е бил доносник на Държавна сигурност. Оня ден по новините ехидно усмихнат каза, ч енего си аресвал най-много.

И на всичките лайна, най-отгоре стои нашият розовобузест усмихнат премиер, гледа се в огледалото, чеше си оредяващата косичка и казва, че ние не сме чак толкова зле. Но му е простено - като за сефте на работа и сефте министър председател... Но зад огледалото, в което оглеждат самодоволните си муцуни сме всички ние... И ги търпим. И ако имаше с кого да ги сменим, може би следващите избори няма да сме за гъби...

Няма коментари: