вторник, 20 ноември 2007 г.

Демографските алабалистики

Как може един безработен да получава 220 лв., а майката и детето - 190 лв? Че те парите не стигат само за детето, а майката да стои гладна ли? А заплатките си ги вдигнаха в Народното събрание, че и пари и за нови мерцедеси си гласуваха, горкичките, да ги съжалиш, колки им са малки доходите, а да не го говорим за "остарелите им возила". А на майките в България - какво им е, та те цели 190 лв. ще вземат майчинство - какво ще ги правят толкова много пари?!
Ако целта е да се помага на майките, финансовата майчинска помощ трябва да е до 3 годишна възраст на детето (докато майката не работи), а размерът на месечната помощ, трябва да се актуализира на 6 / 12 месеца, като се изчислява от необходимите средства (трябва да се вземат предвид пазарните цени) за отглеждане на дете през първите 3 години разделено на 36 (броя на месеците).
Освен това съм на мнение ,че жените майки на близнаци и тризнаци са допълнително ощетени от законодателството ни т.к получават само едно майчинство. Тези пари сa напълно недостаъчни. Особено , като се вземат предвид двойните или тройните разходи на семейството- 2 легълца, 2 колички, 2 столчета за кола. Всичко е двойно, а майчинството е само едно. Това за мен лично е закон, който не е достатъчно обмислен. За каква подкрепа говорим за младите семейства и родители. Също смятам , че изискването за максимален доход на член от семейството за получаване на детски е подигравка. Децата ни не са ли равни!? Моите деца по-малко деца ли са на България за да не получават детски. И това защото и аз и майката работим на трудови договори и ни осигуряват на пълния размер на заплатата. За какво на мен ми се правят удръжки, за тези които стимулират сивата икономика и получават пари на ръка , а ги осигуряват на минималния праг за професията им и след това получават и детски.

Както и да е - не съм на мнение, че помощи кеш ще решат проблемите. По-скоро ще ги усложнят. Давайте по 200, давайте... по 800 лева на дете давайте - тогава мангалките ще почнат да раждат по едно чаве на всеки 10 месеца... Но самата сума, на фона на депутатските заплати (а какво "раждат" депутатите е ясно) е смешна и показва единствено желание за отбиване на номера, а не ясна стратегия за пресичане на демографския срив.

Точно обратното - трябва да се спрат НАПЪЛНО всякакви детски, а да се увеличат данъчните облекчения. Така ще се поощри раждаемостта сред работещите данъкоплатци (българи, турци, цигани - каквито и да са) и ще се стопира плоденето на кафявите търтеи. В крайна сметка можем да се справим и сами, без помощта на държавата, при отглеждането на децата, ако същата тази държава не ни прибира парите под формата на данъци и такси. И без това от нея особена полза няма...

В България непрекъснато се коментира отрицателния прираст на страната. Други европейски държави също имат този проблем, но за разлика от България, те взимат положителни мерки в тази насока. Драги депутати (умишлено не използвам думата "народен представител", защото отдавна не сте такива), докато се усетите, "електората" ви, както обичате да назовавате българските граждани ще се състои от роми, турци и други етнически групи, на които трябва да плащате сума ти пари за да ви изберат. Праз това време българските балами отдавна ще са някъде на по-добро място, където има някаква елементарна грижа за хората и потомството им.

Как искате управляващите да разберат българите родители в България, като министър-председателя не е родител и половината в комисиите в НС са дърти ергени и стари моми?!

Няма коментари: