вторник, 24 юли 2007 г.

Свърши се!..

Е, дойдоха си! Медиците имам предвид. От Либия. Осем години никой не си мръдна пръста - Надето, Монката, Симеонката (с тихата си дипломация), Гоцето... "Не сте сами" и измислени кампании... А в Парламента видяхме колко държат на медиците, когато трябваше да се кандидатират за евродепутати... И в крайна сметка дойде френския президент, прати съпругата си и с френски самолет в България - овации, салюти и всичките гореизброени изведнъж излязоха и започнаха да се тупат в гърдите колко много били свършили. Ами то се видя, че нищо не са свършили. Монката Паси даже се разплака. Може би плачеше по отминалите времена, когато се фръцкаше с трабанта си... Хубавото Наде я досрамя да отиде на летището, но после из медиите прочетох, че и тя имала принос. Има си хас!
А аз се радвам. Но се радвам за това, че циркът вече свърши... Медиците са тук и няма да са централна тема, когато трябва да се отклони общественото внимание от поредните несгоди - ниски доходи, спекулативно увеличаване на цени, неспособност на властта да налага елементарни правила в обществото... Няма да има и тлъсти командировки за целият политически "елит", мастити адвокати и журналисти, които вместо да отразяват обществените събития, се занимават с отклоняване на вниманието.
Всъщност покрай еуфорията не разбрахме и къде са изчезнали тези пусти 36 страници от досието на агент "Гоце", не разбрахме и къде е изчезнало работното му досие... Не разбрахме и защо аджеба сме на предпоследно място по доходи, като след нас е само Албания. Аз лично не разбрах и какво ще направи държавата по повод умишлените пожари, по повод водния режим, тежките катастрофи и сивата икономика... Не разбрах дали е вярно, че Франция се е активирала по случая с медиците ни, защото сме и преотстъпили нефтените си концесии там. Нищо не разбрах... А по новините вече двадесет минути ни занимават с медиците и интервюта с близки... И я няма връзката. Връзката между гражданите и управляващите. Между обществото и медиите.
А медиците вече са тук... Очакваме следващия цирк, който ще трябва да прикове вниманието ни...

Няма коментари: