вторник, 27 септември 2011 г.

Цар Киро vol.1

 Къщите на Рашкови бяха изпразнени предварително, бяха свалени дори климатиците!
Тези дни българският народ се надигна. Недоволството, напрежението и протестите растат с всеки изминал ден, снощи ще стигна и до сблъсъци с полицията и арести на протестиращи.

Това което е важно да се каже, че протестите не са или поне, не трябва да са срещу ромската или турската общност, а срещу хора като Кирил Рашков, които се чувстват безнаказани и недосегаеми и срещу тези, които им позволяват да се чувстват така.

Колкото и да не трябва да се спекулира с темата, не може да не се спомене, че размириците се случват веднага след старта на предизборната кампания. Колкото и да не ни се иска трябва да си зададем страшния въпрос: Планирано ли е предварително убийството в Катуница, за да предизвика размирици?

До този въпрос се стига след няколко факта, които само ще споменем, изводите ще оставим на вас, и дано да грешим, иначе ще е страшно!

- Опустошените къщи на Рашкови, бяха старателно "оглозгани", очевидно много преди размириците. За този факт говорят, както липсата на мебели, техника и скъпоценности в тях (имаше няколко, оставени за фон на палежите), така и факта, че дори климатиците на опустошените къщи са демонтирани (вижте снимката). Едва ли са успели да го сторят в часовете между убийството (вечерта в петък) и часа на кадрите (сутринта в събота). Освен това къщите са палени, макар и в по-малки размери, от местните още часове след убийството, но вече са били "подготвени".

- Никой не разбра как и кога Рашкови са напуснали Катуница! Дали не са го направили още преди размириците?

- Не е ли странно, че първоначално шофьорът-убиец напуска страната, след това някой го убеждава, да се върне, за да бъде арестуван и съден?

И нещо, което страшно много ми хареса:
Аз обвинявам всички правителства, под чието управление съм имал шанса или малшанса да живея, за слепотата, глухотата, пренебрежението и дебелоочието им по отношение на циганите или ромите, както възпитано ги наричат от известно време насам.
Аз обвинявам всички чиновници и кабинетни плъхове, които пишат скъпоструващи и неефективни програми за интеграция на хора, които не желаят да се интегрират.
Аз обвинявам съд, прокуратура и полиция за това, че позволяват безнаказано на безразсъдни мъже да оплождат 12-годишни деца, които раждат други деца с почти нулев шанс за достоен живот.
Аз обвинявам всички просветни и здравни министри, за които се сещате, за престъпното им бездействие, което позволява в 21 век стотици хиляди български граждани да тънат в болести и канибалско невежество, а децата им да не знаят пътя до училището.
Аз обвинявам пресметливите и безскрупулни политици, които умишлено поддържат първобитния статус на стотици хиляди български граждани в гета, в развъдници на проституция, в инкубатори за износ на бебета, в генератори на трафик на хора и всевъзможни престъпления.
Аз обвинявам политическите инженери за това, че третират тези хора като безмозъчни роботи за гласуване по време на избори срещу няколко лева, няколко кебапчета и хиляди безсмислени обещания.
Аз обвинявам българската църква, че обърна гръб на тези хора и не им подаде ръка, за да ги научи на смирение, обич към хората, страх от Бога и човещина.
Аз обвинявам полицията и нейните шефове, че стискат зъби и търпят да бъдат бити, блъскани, обиждани, ранявани и дори убивани от вечно интегриращите се безработни, безполезни, опасни за себе си и за обществото тунеядци, които изсмукват ресурсите на държавата.
Аз обвинявам фалшивите и лицемерни борци за граждански права, които толерират и подкрепят с помощта на задгранични фондации всички прояви на насилие и безнаказаност от страна на малцинството над мнозинството от българи.
Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница.
Кой съм аз ли?
Аз съм българин, имам семейство, жена, две деца, имам дом, работя, плащам сметки и данъци, гласувам, спазвам законите и правилата, ако пък ги наруша, си плащам глобите и си понасям наказанията и незнайно защо все повече започвам да се чувствам прецакан в собствената си държава.
И колкото и абсурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската цигания из корен и да направят така, че българи, турци, цигани, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България.
Докато това не се случи, аз всеки ден ще обвинявам, дори и да знам, че никой няма да ме чуе.
Ах, да. Не се морете. Няма как да ми купите гласа. Парите си ги печеля сам, а кебапчетата си ги приготвям лично.

Няма коментари: