четвъртък, 31 март 2011 г.

Инфарктиран

Това е нов термин, наложен из форумите, предвид неочакваната, но навременна кончина на Михаил Михов, по-известен като "Мишо Бирата". На пров поглед - 47 годишен, с наднормено тегло, високо кръвно - все рискови фактори за инфаркт. От друга страна - важен свидетел, в хотел на Златев в Правец, незнайно защо отседнал там, твърдения за мистериозна дама, напуснала мястото час преди смъртта...
Да не забравяме, че първо министър Цецо Ушите потвърди, че "процесуално-следствение действия говорят за нещастен случай", а 24 часа сле смъртта аутопсия на трима специалисти потвърди "бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака".
Не става ясно как аутопсията е готова за 24 часа, а сума и специалисти правеха три месеца аутопсия на преждевременното родено и уж "умъртвено" бебе от Горна Оряховица.
Дали заключението не е било готово, а специалистите са чакали само тялото?
Нещастен случай, или обичайна смърт, факт е, че дойде навреме и затвори устата на човека от подслушаните разговори с Бате Бойко Слънцето.

„Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата", казва Борисов на Танов по адрес на собственика на фабриката, произвеждаща бирите „Леденика" и „ММ" Михаил Михов. „Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", казва още Борисов. Той нарежда на Танов да изтегли мобилна група, изпратена по сигнал във фабриката, която работела въпреки отнетия лиценз.

На записа се чува гласа на Борисов към Танов: "Обади се и ги извади от там". Като най-вероятно става въпрос за екипите на митниците, които са на проверка в пивоварната.

В отговор от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов заяви, че са сглобявани изречения от негови разговори и изнесените записи са манипулирани. Министър-председателят посочи, че късно снощи е получил обаждане от Явор Дачков, като най-вероятно той е бил записван с цел да бъдат направено записите.

"Преди време президентът Първанов ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин президента на федерацията по баскетбол. Надявам се, че президентът няма да каже, че това не е вярно", каза още Борисов.

По-късно стана ясно, че СРС-та все пак е имало, тъй като ДАНС са подслушвали Танов, неизвестно по чие нареждане.

А всеки лекар добре знае, че "Бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака" е пълна глупост. Плаката не прави кръвоизлив, а то и в сърцето какъв кръвоизлив. Плаката запушва съда и предизвиква исхемия, тоест мукула не се храни. До 30 минути от този момент не може да има инфаркт, защото мускулът е жив, въпреки, че не се кръвоснабдява. Клиниката в това време е силна болка в гърдите с характерна ирадиация и страх. Пациентите тогава са в паника и търсят помощ. ОЧЕВИДНО Д-Р ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЛЕД КАТО МУ БЕШЕ ПРИЗНАТА СПЕЦИАЛНОСТ ПО АКУШЕРСТВО И ГЕНИКОЛОГИЯ, СЕГА РАБОТИ И КАТО КАРДИОЛОГ. ДАЛИ ИМА ДОГОВОР С НЗОК?

Няма коментари: